Sofia Parkner klar för BP och Elitettan

Sofia Parkner klar för BP och Elitettan

Share

Sofia Parkner klar för BP och Elitettan

BP stärker truppen inför Elitettan 2020 med mittbacken Sofia Parkner, som ansluter från spel i FC Djursholm i Division Ett Södra Svealand. 18-åring har tränat med BP i november oc ...

BP stärker truppen inför Elitettan 2020 med mittbacken Sofia Parkner, som ansluter från spel i FC Djursholm i Division Ett Södra Svealand. 18-åring har tränat med BP i november och nu signerat kontraktet som säkerställer övergången till spel i den rödsvarta tröjan.
– Det kommer bli intressant att se hennes utveckling hos oss, säger Staffan Jacobsson, sportchef dam.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Sofia Parkner seniordebuterade i FC Djursholm när laget vann Division Fyra 2017. 2018 gick resan snabbt då FC Djursholm fick en plats i Division Två. Sejouren i Division Två blev ett-årig och FC Djursholm tog sig an Division Ett 2019. Väl i Division Ett slet Djursholm tappert, men kunde inte klara kontraktet för ett ytterligare år på Division Ett-nivå.
– Vi hade Parkner hos oss för träning redan förra hösten, vi tyckte redan då att hon var bra, men efter diskussion så tyckte vi att det var bäst med en hel säsong i Division Ett, vilket hon gjort väldigt bra och utvecklats, säger Staffan Jacobsson.
– Nu kände jag att hon skulle passa bra in hos oss. Sofia är väldigt ambitiös och målmedveten och har en bra fysik och fint tillslag.

Parkner är med när laget genomför årets sista träning under torsdagskvällen och laddar för kommande säsong i Elitettan.