Serieledningen befäst efter blöt eftermiddag
Foto: Henke Råssmo

Serieledningen befäst efter blöt eftermiddag

Share

Serieledningen befäst efter blöt eftermiddag

BP tog tag i sig själva direkt efter senaste förlusten mot IK Frej Täby. Himlen öppnade sig över Grimsta och i takt med regndropparna kom även BP i anfallsvåg på anfallsvåg. Siffro ...

BP tog tag i sig själva direkt efter senaste förlusten mot IK Frej Täby. Himlen öppnade sig över Grimsta och i takt med regndropparna kom även BP i anfallsvåg på anfallsvåg. Siffrorna skrivs till 3-0 efter mål av Kevin Kabran, Kyle Konwea och Viktor Gyökeres.


I regnet på Grimsta fick publiken och tv-tittarna se en match av hög Superettan-kvalité. Två topplag med bra eget spel som tog fram det bästa ur varandra. Matchen spelades i högt tempo med fint passningsspel och flera målchanser.

I BP saknas avstängde Carl Starfelt och Budimir Janosevic som vilade på grund av en lättare skada. Rasmus Emanuelsson ersatte i målet och stod för en klart stabil insats och en hållen nolla. Framför Emanuelsson bildade Kyle Konwea och Erik Figueroa mittbackspar som, trots få matcher bredvid varandra, stod för en stark försvarsmässig prestation och bidrog starkt till den hållna nollan.

Ledningsmålet från Kevin Kabran föll efter dryga kvarts spel. Efter lite studsar åt olika håll så kuna Kabran avsluta i höjd med straffpunkten och noteras för sitt åttonde mål för säsongen. BP skapar några farligheter efter snabba omställningar under den första halvleken, men lyckas inte utöka ledningen.

Istället ska målskyttet lossna i den andra halvleken. Efter en jämn inledning så får BP hörna, på vilken Kyle Konwea når högst och nickar in sitt första mål för året, ett mål han firade genom att ta hela Grimsta i sin famn i regnet. Efter målet kan BP spela ut och defilera. På övertid kan Viktor Gyökeres stänga matchen helt med att ta sig förbi flera försvarare och från nära håll avsluta till 3-0.

För Viktor Gyökeres var andra halvlek en lång jakt på att göra mål, i den interna skytteligan har han och Kevin Kabran hållit jämna steg och stod inför matchen på sju gjorda mål. Efter dagens match och Gyökeres mål på övertid så parkerar båda nu på åtta gjorda mål.
– Jag kunde inte låta honom sticka iväg så lätt, säger Gyökeres till IFBP.se

Foto: Henke Råssmo

Trelleborgs tränare Patrick Winqvist var tillbaka på Grimsta, men nu på andra sidan som motståndare. En del har hänt på de tre år Winqvist varit ifrån Grimsta.
– Mycket känner man igen, som i hur laget spelar.
– Men det är kul att inramningen runt matcherna har höjts, man har ju hört från spelare som varit här förr i tiden att det var tråkigt och trångt, men nu är det inte sämre här än någon annanstans.

Trelleborg har häng på serietoppen och med Helsingborgs IFs förlust i den här omgången skuggar Trelleborg de skånska grannarna. Winqvist är nöjd med att ha avklarat serieledande BP.
– Man kan aldrig räkna med att vinna mot serieledarna, så det är skönt att ha matcherna mot BP avklarade.

BP går upp på fyrtio inspelade poäng och behåller serieledningen i Superettan 2017. Nu väntar en tuff vecka med match redan på onsdag mot Örgryte IS på bortaplan.

Fakta Superettan
BP – Trelleborgs FF
3-0 (1-0)
Mål: Kevin Kabran, Kyle Konwea, Viktor Gyökeres
Varningar: BP: Kyle Konwea, Johan Falkmar. TFF: Salif Camara Jönsson

BPs lag: Rasmus Emanuelsson – Johan Falkmar, Kyle Konwea, Erik Figueroa, Joel Qwiberg – Gustav Sandberg Magnusson, Christopher Brandeborn (Jacob Ortmark, 89), Markus Gustafsson – Viktor Gyökeres, Luca Gerbino Polo (Tim Söderström, 46), Kevin Kabran (Marko Nikolic, 81)

Foto: Henke Råssmo