Samuel Svenlén skriver treårigt avtal med BP

Samuel Svenlén skriver treårigt avtal med BP

Share

Samuel Svenlén skriver treårigt avtal med BP

En lärling har blivit senior. Samuel Svenlén har skrivit på ett treårsavtal med BP, det första senioravtalet efter att tidigare ha haft ett lärlingskontrakt.  - Samuel har visat e ...

En lärling har blivit senior. Samuel Svenlén har skrivit på ett treårsavtal med BP, det första senioravtalet efter att tidigare ha haft ett lärlingskontrakt. 
– Samuel har visat en stark utveckling under tiden han varit uppe med herrlaget, säger Roberth Björknesjö, Manager Herr i BP.

Text: Peter Appelquist
Foto: Erik Bjernulf

Samuel Svenlén inledde fotbollsspelandet i Spånga IS innan han flyttade över till BP som tonåring. I de äldre akademilagen har Svenlén visade framfötterna och stadigt utvecklats. Inför säsongen 2018 skrevs ett lärlingskontrakt och under sommaren flyttades Svenlén upp i permanent träning med herrlaget. Tävlingsdebuten skedde i Svenska Cupens andra omgång då Svenlén startade i backlinjen som ställdes mot Friska Viljor FC i Örnsköldsvik. Efter förlängning vann BP med 3-1 och avancerade fram till gruppspelet som inleds nu i helgen.
– Samuel var med under hela hösten och var bra i träning. Nu när vi inledde 2019 så har han visat ytterligare och varit fantastisk i de träningsmatcher vi spelat. Det känns mycket bra att vi har skrivit avtal med Samuel, säger Roberth Björknesjö.

BP Media träffade Samuel i somras när han flyttades i permanent träning med herrlaget.