P19: Storseger hemma mot BK Häcken

Trots tidigt underläge vann BP komfortabelt och stort mot BK Häcken. I och med helgens resultat klättrade BP till en andraplats.  Första halvlek BP inledde matchen star ...

Första halvlek

BP inledde matchen starkt och visade att de skulle vara laget som styrde och ställde. Det skulle däremot komma ett mål för gästerna som turligt avlossade ett skott som styrdes in i mål.

Efter underläget jagade BP en kvittering. Efter dryga halvtimmen spelad fick Felix Lindskog den första varningen i matchen. I minut 36 kom sedan kvitteringen då Sebastian Wändin gjorde 1-1 efter ett fint anfall. Nio minuter senare tog BP ledningen efter ytterligare ett fint anfall, den här gången var Felix Lindskog målskytt.

Andra halvlek

Sju minuter in i den andra halvleken utökade BP sin ledning till 3-1 via Oliver Cekredzi. Med 25 minuter kvar att spela gjorde BP även 4-1 efter mål av Kim Kotiram. Matchens slutresultat fastställdes av Milo Norrby som gjorde BP:s femte mål.

Det var tydligt att BK Häcken inte kunde sätta emot BP när bolltempot var högt. Trots fem gjorda mål så var det något i underkant sett till chanserna.

BP befinner sig nu på andraplats i serien bakom IFK Göteborg. Nästa match spelas borta på Kaknäs mot Djurgårdens IF söndag 21 maj kl. 14.00.

P19 allsvenskan:

BP – BK Häcken

5-1 (2-1)

Mål BP: Sebastian Wändin, Felix Lindskog, Oliver Cekredzi, Kim Kotiram, Milo Norrby.

Gula kort BP: Felix Lindskog