P19: Inför derby mot Hammarby med Mert Tuncer.

P19: Inför derby mot Hammarby med Mert Tuncer.

Share

P19: Inför derby mot Hammarby med Mert Tuncer.

Nya viktiga poäng står på spel i mötet med Hammarby på söndag. Välspelade knallhårda jämna historier brukar det bjudas på när BP och Hammarby möts. Kom till Grimsta IP och se vad ...

Nya viktiga poäng står på spel i mötet med Hammarby på söndag. Välspelade knallhårda jämna historier brukar det bjudas på när BP och Hammarby möts. Kom till Grimsta IP och se vad akademierna har att bjuda på, spänning utlovas. P19 kommer från en bra dag på jobbet mot BK Häcken senast i slutspelsserien där Mert Tuncer som vanligt spelade en viktig roll på mitten med sitt trygga passningsspel. Tuncer passade även på att lufta skottfoten när han påpassligt smög fram och satte ett snett inåt bakåtspel i krysset.

Hur summerar du din och lagets prestationen mot Häcken? 

Vi åkte till Göteborg med gott självförtroende då vi hade nått dem resultat vi vill nå efter en lite hackig start på den nya halvan av säsongen. 

Jag tycker vi utförde matchen på ett bra sätt där vi många gånger lyckades spela oss förbi deras presspel som resulterade i att vi kunde spela och etablera bollen högt upp i planen. Detta gör också att vi gör 2 snabba mål och har en komfortabel ledning inför andra halvlek. Andra halvlek orkar inte Häcken spela med den pressen de startade matchen i och vi hittade igenom med passningar som fick de att jobba med bröstet mot sitt eget mål. Matchen slutar 5-1 och det var kul med fem olika målskyttar , detta är ett kvitto på att vi spelar rätt spelare vid rätt tillfälle och att laget går före en själv. 

Min egen prestation skulle jag säga var bra, men det finns alltid saker att förbättra. Försökte underlätta för mina kamrater med både mina passningar och mitt snack på planen. Sedan var det väldigt skönt att jag också fick med mig ett mål hem till Grimsta. 

Ett derby hemma på Grimsta IP väntar i helgen. Vad kan vi förvänta oss av en sån match? 

Derby på Grimsta IP är alltid väldigt underhållande att se på , jag hoppas alla fotbollsintresserade är på plats. Vi möter ett Hammarby som vi alla vet alltid spelar en bra och skicklig fotboll och även om det inte gått deras väg senaste tiden vet vi att det kommer bli tufft och intressant. När två lag med mycket kvalitéer möts blir marginalerna avgörande för hur resultatet blir efter slutsignalen.  

Förväntningarna inför matchen är höga vi har jobbat mycket under veckan med hur vi ska göra för att fortsätta prestera och komma därifrån med 3 poäng. Noggrannhet och förtroende för varandra kommer nog vara en av nycklarna till att få med oss ett bra resultat. 

BP har en stark form för tillfället , hur behåller man den, kör ni på som vanligt?

Vår form har varit riktigt bra de senaste matcherna men det är något klubben, ledarna och spelarna förväntas göra att alltid prestera och alltid spela en utvecklande fotboll.  Vi representerar trots allt IF BP där en vinnande kultur redan finns i vår natur. Vi jobbar hårt på träningarna med duktiga spelare och tränare i hela U truppen som underlättar för en när det sen är dags för match. 

Vi måste fortsätta jobba hårt och kolla våra styrkor och svagheter och sedan utveckla båda aspekterna. Det är viktigt att vi tar en match i taget och inte tror vi är klara då det finns många matcher kvar och mycket poäng att ta hem. Ödmjukhet inför uppgiften kommer avgöra om vår form fortsätter eller inte. Att alla som spelar i den här truppen är bra på fotboll är det inte något snack om. Men ska vi bibehålla vår form är ödmjukheten inför uppgiften väldigt viktig. Sedan ska vi spela det spel vi alltid gjort och det vi är bäst på att utföra. Vi tror starkt på varandra och spelar med huvudet högt.

P19 slutspelsserien 

BP – Hammarby 

Söndag 15 sep 14:00

Grimsta IP