P19: Inför derby mot Dif på lördag.

P19: Inför derby mot Dif på lördag.

Share

P19: Inför derby mot Dif på lördag.

P19 tar emot Dif på lördag i slutspelsserien. Gästerna kommer med ett kryss i bagaget efter 2-2 hemma mot MFF emedan BP har med sig en vinst från Uppsala där man besegrade Sirius ...

P19 tar emot Dif på lördag i slutspelsserien. Gästerna kommer med ett kryss i bagaget efter 2-2 hemma mot MFF emedan BP har med sig en vinst från Uppsala där man besegrade Sirius med 2-1 i en hyggligt jämn och tuff match. Senast lagen möttes , i slutet av maj , var det BP som drog längsta strået på gärdet när man övertygande knep alla poäng i 4-1 segern mot Dif på Kaknäs. 

Jesper Ceesay om och kring P19

Du har växt ut till en viktig kugge med stor spelförståelse höga krav på både dig själv och din omgivning och ett flyt i spelet den här säsongen.

Varför går det bra för dig?

Den här säsongen spelar jag i en ny roll som mittback. En roll som har visat sig passa mig bra. Har tidigare alltid spelat som mittfältare. Som mittback har jag nytta av mina erfarenheter från att ha spelat på mittfältet. Min största styrka har alltid varit min speluppfattning och spelförståelse som jag nu har utvecklat ytterligare. Som mittback ser jag hela planen och kan ännu bättre agera spelmotor och driva laget framåt. Har även utvecklat försvarsspelet. Kan dessutom nu använda min längd och har blivit riktigt bra i huvudspelet.

Varför går det bra för laget? 

Slutspelet började inte så bra för laget. Nu börjar vi få ett bättre flyt i spelet. Vi har även fått igång vårt anfallsspel men jag känner att vi kan växla upp ytterligare en växel.

Du var med U21 och slog Syrianska i tisdags (5-4) , känslan efter prestationen i Södertälje?

Har varit lite tufft för oss i U21-serien tidigare så det var en riktigt skön seger mot Syrianska. Speciellt då de hade en hel del A-lags spelare i sin trupp och vi hade inga. Det visar att vi håller en hög nivå i P19. 

Möte med Dif i P19 slutspelsserien i helgen dina tankar om den på förhand , ska vi säga , svåra matchen?

Det är alltid kul att möta Dif ett spelskickligt lag. Men i våras visade vi att vi var det bättre laget och det ska vi göra även på lördag.

P19 slutspelsserien

BP – Dif

Lördag 31 aug 16:00

Grimsta IP