Oskar Fallenius flyttas upp till herrtruppen

Oskar Fallenius flyttas upp till herrtruppen

Share

Oskar Fallenius flyttas upp till herrtruppen

BPs herrtrupp förändras inför 2019 och en fin nyhet för alla som följer spelarna i BPs akademi är att Oskar Fallenius skrivit på sitt första seniorkontrakt med BP. Tre säsonger stå ...

BPs herrtrupp förändras inför 2019 och en fin nyhet för alla som följer spelarna i BPs akademi är att Oskar Fallenius skrivit på sitt första seniorkontrakt med BP. Tre säsonger står inskrivet i kontraktet för den unge yttern.
– Det känns jättebra, att äntligen få träna med seniorspelare. Jag stortrivs i BP, säger Fallenius efter att kontraktet signerats.

Text: Peter Appelquist
Foto: Expressfoto

Att lyfta upp egna produkter är BPs melodi och de båda landslagsmeriterade spelare är närmast i raden av talangfulla spelare som lyfts upp till herrtruppen via akademin. Dessutom finns det mer att vänta under de kommande åren.

Oskar Fallenius, född 12 oktober 2001, är en snabb och stark ytteranfallare som gått igenom BPs akademi med goda vitsord längs hela vägen.
– Jag kom till BP för sju år sen, när jag var elva. Det jag visste då var att det BP-laget var Sveriges bästa lag som åkte på mycket turneringar, det lockade för mig.

Snabb, teknisk, bra spelförståelse och blick för spelet. Mest bekväm som ytter – så låter det när Fallenius själv får beskriva fotbollsspelaren som bär samma namn. I januari blir det alltså dags att testa på de färdigheterna på seniornivå i uppstarten inför säsongen i Superettan 2019.
– Jag tänker att det blir en lärorik första säsong, jag får träna hårt. Jag räknar kanske inte med så mycket speltid, men att jag lär mig och utvecklas av de äldre spelarna. Förhoppningsvis blir det några inhopp om jag gör bra ifrån mig på träningarna.

Under hösten debuterade Fallenius även i P01-landslaget. Dessförinnan hade han varit med på några samlingar, men mot Tjeckien kom så matchdebuten och nu blir det alltså seniorkontrakt till säsongen 2019. Drömmarna är dock ännu större.
– Jag siktar på någon av de stora ligorna, det är klart att det är drömmen att spela där.

Fallenius finns med när försäsongsträningen drar igång i början av januari.