Oscar Therén sammanfattar arrangemangen runt vårens seniormatcher

Oscar Therén sammanfattar arrangemangen runt vårens seniormatcher

Share

Oscar Therén sammanfattar arrangemangen runt vårens seniormatcher

Oscar Therén, evenemangsansvarig i BP, berättar för hemsidan om vårens matcher hemma på Grimsta, vad som varit nytt, vad som funkat och hur vi jobbar för att förbättra upplevelsen ...

Oscar Therén, evenemangsansvarig i BP, berättar för hemsidan om vårens matcher hemma på Grimsta, vad som varit nytt, vad som funkat och hur vi jobbar för att förbättra upplevelsen på Grimsta, på både kort och lång sikt. 

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Till i år har vi ny bemanning i våra serveringar. Genom det projekt som drivs av medel från Tillväxtverket skapar vi sysselsättning för flertalet människor.
– Som alltid när en ny verksamhet kommer igång så blir det småsaker som kan missas. Serveringarna har blivit riktigt bra under våren och i takt med att rutinerna blir ännu mer inarbetade så kommer vi säkert se en ytterligare förbättring under hösten.

Publiksiffrorna då? BP är ju som bekant inte en förening som kan stoltsera med ett högt publiksnitt, men Therén har gott mod inför utmaningen att hitta fler BP-supporters eller bara fotbollsintresserade som inte kommit sig för att ta sig till Grimsta.
– I år syns en ganska tydligt minskning från föregående säsong, men det har främst att göra med att herrlaget spelar i en lägre division och inte har tre stockholmsmöten som drar upp snittet.
– De som fortsätter komma är den grupp vi har att jobba med, de trogna ska självklart premieras samtidigt som vi måste jobba för att skapa nya besökare som kommer till Grimsta oftare.

25 maj slöt massorna upp när 2206 personer såg BP vinna mot Morön BK i Elitettan, nytt publikrekord för BPs damlag och även i Elitettan. 
– Det är självklart roligt att vi kan stoltsera med ett publikrekord för Elitettan och vårt damlag. 2206 personer är ju en fantastisk siffra. Vi fick verkligen ett fantastiskt stöd från både Nike och Stadium för att skapa ett evenemang som vi själva inte har resurserna till att skapa. Men en stor publikmatch gör inget underverk för vårt snitt, vi kommer fortsätta jobba hårt för att öka närvaron på fler matcher.
– Samtidigt har vi sett att de enskilda satsningar vi gjort har gett frukt. Vi fyllde Grimsta mot Helsingborg i Superettan 2017, mot AIK i Allsvenskan 2018 och nu mot Morön i Elitettan 25 maj. Till hösten laddar vi för ytterligare satsningar, håll utkik!

Ett nytt grepp som kommer att inledas under våren är att påbörja det långsiktiga arbetet med att göra Hässelby Torg, området runt Hässelby Gårds tunnelbanestation, till ett ”matchdagstorg”. BP spelar match i stort sett varje helg hemma på Grimsta, antingen i Elitettan eller Superettan. 
– Vi har en stark lokal förankring på ungdomssidan, nästan alla fotbollsintresserade ungdomar spelar fotboll i BP, eller i någon av våra grannföreningar. Men på seniornivå har vi inte lyckats skapa det där intresset. Nu siktar vi ”ultralokalt” för att göra Hässelby till ”BP-land” även när det gäller publiken. Det kommer att ta tid och effekterna lär vi inte se förrän tidigast nästa säsong. Men vi måste börja, så är det bara.

I samband med matcher tar föreningen hjälp av ungdomslagen för att följa de bemanningskrav som finns i respektive serier. Det är både bårbärare, publikvärdar, bollservice och inmarschknattar. BP har jobbat med laguppdragen under många år och det skapar en nödvändig personalbas som föreningen annars hade behövt betala för att täcka, kostnader vi självklart hellre lägger på att utveckla föreningens ungdomsarbete
– Jag är verkligen tacksam för all hjälp vi får, vanligtvis är det ganska lätta uppgifter. Det är självklart svårt att kräva av människor att de tar av sin lediga tid för att ställa upp för föreningen, särskilt nu när vi har sommarens matcher framför oss då många är bortresta. Det är en stor utmaning, men de som kommer till Grimsta för att bidra får ofta en trevlig match att njuta av.
– Vi är även noga med att servera något att äta i samband med uppdragen.

Under många år har en mindre grupp ideella krafter jobbat på runt herrlagets matcharrangemang, år efter år. Det här är en viktig grupp för Oscar Therén.
– De sitter på så mycket erfarenhet och kärlek till föreningen, de är superviktiga och jag är verkligen glad för deras arbete i samband med matcher, år ut och år in.
– De har sina roller och vet exakt vad som ska göras. Ett exempel är Erik Lundström som tagit hand om bollservice i säkert tjugo år, han får nya adepter varje match, men ändå funkar det varenda match.

Damerna har två matcher kvar innan sommarledigheten, nu på lördag 29 juni och kommande onsdag 3 juli. Sedan får vi hålla oss till slutet av juli innan vi får fotboll på Grimsta igen.