Ordförandebloggen #7: Väx med BP

Ordförandebloggen #7: Väx med BP

Share

Ordförandebloggen #7: Väx med BP

Hej! En fråga som ofta ställs är vad vi som förening står och verkar för, d v s vår värdegrund och vision. Nedanstående är vår nuvarande värdegrund och vision. Vi är i mångt och ...

Hej!

En fråga som ofta ställs är vad vi som förening står och verkar för, d v s vår värdegrund och vision. Nedanstående är vår nuvarande värdegrund och vision. Vi är i mångt och mycket redan där, men glöm inte bort att det är ett dagligt åtagande.

I BP erbjuder vi glädje och utveckling. Här är alla välkomna. Hos oss växer man, på såväl som utanför planen – och här får alla chansen att uppleva glädjen med fotboll oavsett om man vill spela med sina kompisar, eller satsa på en karriär inom fotbollen. Vi vill låta så många som möjligt utnyttja den möjligheten och spela så länge som möjligt. Välkommen att växa med BP du också.

En förening för alla
Vi får ofta frågan hur vi gör för att fostra så många spelare. Svaret är enkelt. I BP är alla välkomna. Vi är en förening som består av 5000 aktiva medlemmar, varav drygt 700 är ledare fördelat på fler än 250 lag. Det är den bredden som är vår spets, även om vi också är stolta över att vara den förening som genererat flest proffs- och landslagsspelare i Sverige. Det är också en spets som gör oss till Europas största fotbollsförening. Resultatet blir en verksamhet som går hand i hand med vår främsta målsättning för BP: En förening som alla kan växa och utvecklas i, både på och utanför planen, oavsett ambitionsnivå.

Glädje och utveckling
I BP finns kvalitet och ett gediget fotbollskunnande, vilket gett oss en fin tradition av ledarskap som utvecklar och utbildar. Men här finns en ännu viktigare ingrediens. Nämligen gemenskap och glädje. Spelare som har roligt utvecklas, spelare som har roligt spelar också så länge som möjligt. Därför har vi ett projekt vi kallar för schyssta lirare och schyssta ledare som syftar till att påverka värderingar hos aktiva, ledare och föräldrar. Som en del i projektet utbildar vi också spelarna och ledarna om vad det innebär att agera schysst. Varje lag får också utse en lagkamrat som får ett pris för att under säsongen ha varit en schysst lirare. Även föreningens tre mest schyssta ledare utses årligen. Målsättningen är att BP ska ha Sveriges schysstaste lirare och ledare.

Långsiktighet och ansvar
I BP tar vi ansvar för alla individer. Genom att coacha, inspirera, uppmuntra och berömma vill vi lära ut allt ifrån sportsligt uppträdande till hur man tar hand om en lagkompis eller umgås i grupp. Det handlar helt enkelt om att låta våra barn och ungdomar att växa som människor, på och utanför planen, oavsett vilken nivå man spelar på. Vi ser det som att BP är en skola – och vår läroplan är att utveckla så många som möjligt, så länge som möjligt.

Vision
Vår vision är att erbjuda glädje och utveckling för så många som möjligt, så länge som möjligt. Vi kombinerar bred ungdomsverksamhet med elitfotboll. Vår akademi ska vara Nordens ledande fotbollsakademi. Härigenom blir BP samhällsviktigt i Västerort och systemkritiskt för svensk fotboll. I BP kan alla växa – på och utanför plan – och vi vill gärna göra det tillsammans med dig.

Med önskan om en riktigt god jul och ett gott nytt fotbollsår!

Fredrik Bergholm
Styrelseordförande

För tidigare ordförandebloggar, klicka på kategorin Ordförandebloggen