Oavgjort mot Umeå

Från underläge skaffade man sig en ledningen men tillslut blev det bara en poäng för BP uppe i Umeå mot Umeå FC. Matchen slutade 2-2 och målen för BP gjordes av Rodin Deprem och O ...

Från underläge skaffade man sig en ledningen men tillslut blev det bara en poäng för BP uppe i Umeå mot Umeå FC. Matchen slutade 2-2 och målen för BP gjordes av Rodin Deprem och Oscar Krusnell.

Efter förra helgens nederlag var det ett revanschsuget BP som åkte upp till Norrland för att ta sig an topplaget Umeå FC. BP visste därför på förhand att det skulle bli en tuff match och dessutom saknades avstängde lagkaptenen Gustav Sandberg-Magnusson.

Däremot blev det BP som skapade matchens första läge när man efter dryga tio minuter fick Samuel Leach Holm fri straffområdet. Men den studsande bollen gick på halvvolley över målet. Istället blev det Linus Marklund i hemmalaget som gjorde 1-0 i den 19:e matchminuten. Marklund löpte in bakom BP:s backlinje och med ett distinkt avslut borrade han in ledningsmålet hårt och lågt.

Detta blev tredje matchen i rad som BP hamnade i ett underläge, och vana med situationen började man tålmodigt trycka på. Kort innan halvtidsvilan kom även utdelningen när Jesper Ceesay spelade fram till Rodin Deprem som helt fri kunde rulla in 1-1.

Den andra halvleken började BP hetast och på en hörna från höger kom ledningsmålet när vänsterfotade Oscar Krusnell skruvade hörnan direkt in i mål.

Efteråt följde en längre period utan några heta målchanser där Christer Gustafsson fick den bästa när han med bredsidan på volley skickade bollen centimeter utanför för stolpen. Ett 1-3 mål där hade möjligtvis stängt matchen men istället kom en kvittering åt andra hållet. På en frispark lyfte Umeå in bollen varpå BP inte rensade undan ordentligt och istället slog Emmanuel Yeboah in 2-2.

Bästa läget till ett matchvinnande mål tillföll BP:s Philip Hellquist som fick ett nickläge med sekunder kvar men avslutet gick tyvärr utanför.

Oavgjort och en poäng fick BP med sig hem till Stockholm. Serieledningen har BP fortfarande men avståndet ner till tvåan Sandviken är nu nere på sju poäng. Nästa omgång väntar en ny tuff bortamatch mot IF Karlstad på Tingvalla IP:s naturgräs.

Umeå FC – BP
2-2 (1-1): 1-0 Linus Marklund 19′, 1-1 Rodin Deprem 39′, 1-2 Oscar Krusnell 50′, 2-2 Emmanuel Yeboah 74′.

BP:s laguppställning
Olsson – Sögaard (Gustafsson), Elfgren Nyström, Suljic, Krusnell – Ceesay – Jelassi (Helg), Leach Holm (Zlotnik), Seger, Cosic – Deprem (Hellquist)