Ny uddamålsförlust på hemmaplan

BP inkasserar en ny uddamålsförlust på hemmaplan när IK Brage sätter avgörande 2-1 tidigt i andra halvlek. För BP gäller att resa sig ur askan åter igen. Text: Peter Appelquis ...

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Det började bra. Någorlunda. BP förde spelet, ägde bollen och hittade några fina kombinationer offensivt. Men den där lilla spetsen vi saknat hela våren saknades även idag. Trots övertaget ska Brage ta ledningen. Hampus Elgán går ut och boxar bort bollen, men inte längre än att Kristian Andersen kan möta på halvvolley och när målet står öppet, ledigt och väntande är det inte så svårt att notera 1-0 för Brage.

Brage tar över tillställningen och kommer till någon mer chans, men BP ska växa in i matchen igen. Mot slutet ska BP välförtjänt kvittera. Isac Lidberg hittar Alexander Nilsson i djupet och Nilsson är stark i närkampen med Carlos Garcia där han lyckas få en tå på bollen och petar in kvitteringen precis innan paus.

Den goda känslan in i halvtidsvilan dödas omgående i andra halvlek då Seth Hellberg får avancera centralt och kan avsluta till 2-1 utan egentligen press på sig.

Med ledningsmålet så faller Brage hem och bevakar. BP flyttar fram och närmar sig under hela halvleken. Men, chanserna med riktigt spets, chanserna som ger mål kommer inte. Inläggen skickas in ett efter ett, men Brage kan skicka undan vartenda.

Bittert och för BP gäller endast att ladda om för resa till Skåne kommande helg. Söndag 11 augusti väntar Trelleborgs FF på bortaplan.