Nicklas Maripuu lämnar för Vasalunds IF
Foto: Erik Bjernulf

Nicklas Maripuu lämnar för Vasalunds IF

Share

Nicklas Maripuu lämnar för Vasalunds IF

Efter en säsong på Grimsta väntar ett nytt rödsvart lag för mittfältaren Nicklas Maripuu. Föreningarna är överens om en övergång och det personliga kontraktet är signerat.– Vi vil ...

Efter en säsong på Grimsta väntar ett nytt rödsvart lag för mittfältaren Nicklas Maripuu. Föreningarna är överens om en övergång och det personliga kontraktet är signerat.
– Vi vill tacka Nicklas för insatserna i BP, säger sportchef Philip Berglund. Nicklas har bidragit starkt med hjärta på plan och i omklädningsrummet. 
– Vi har haft en öppen och transparent dialog under januari och tillsammans har vi kommit fram till att det bästa för båda parter är att skiljas åt redan nu, säger Nicklas Maripuu. 

Nicklas Maripuu kom till BP från Degerfors IF inför säsongen 2022. Dessförinnan hade han hunnit med spel i Akropolis IF, IFK Mariehamn, Jacksonville Armada FC, IK Sirius och några utlåningar från AIK som han tillhörde från tonåren.

I BP noteras Maripuu för 23 spelade matcher i Superettan och 2 matcher i Svenska Cupen. Totalt i karriären sticker tiden i Superettan ut med 162 spelade matcher över karriären. Nu väntar spel i Ettan Norra med Vasalunds IF, som senaste säsongen länge var med i toppen av tabellen.

Vi tackar Nicklas Maripuu för insatserna i BP och önskar varmt lycka till i kommande utmaning med Vasalund.
– Jag är tacksam gentemot BP för att föreningen tog emot mig efter att jag varit ifrån fotbollen nästan en hel säsong. Jag vill tacka alla spelare, ledare och anställda för ett väldigt bra och roligt år 2022 som vi fick kröna med ett allsvenskt avancemang. Ett år jag kommer att minnas länge. Jag önskar laget och föreningen alla lycka i Allsvenskan 2023.