Nicklas Maripuu klar för BP

Nicklas Maripuu klar för BP

Share

Nicklas Maripuu klar för BP

BP plockar in mittfältaren Nicklas Maripuu, 29. Nicklas tillhörde under 2021 allsvenska Degerfors IF. Den skicklige mittfältaren Nicklas Maripuu ansluter till BP och nästa års ...

BP plockar in mittfältaren Nicklas Maripuu, 29. Nicklas tillhörde under 2021 allsvenska Degerfors IF.

Den skicklige mittfältaren Nicklas Maripuu ansluter till BP och nästa års återkomst i Superettan. Nicklas anländer till Grimsta med mängder av erfarenhet från både spel i Allsvenskan och Superettan. Sammanlagt har Nicklas gjort 19 matcher i Allsvenskan för AIK och Degerfors IF samt 139 matcher i Superettan för klubbarna Väsby United, Umeå FC, GIF Sundsvall, IK Sirius och Akropolis IF. Under 2020 var Nicklas en av Superettans bästa spelare när Akropolis spelade till sig en fin 5:e placering i Superettan. Inför 2021 värvades Nicklas till allsvenska nykomlingarna Degerfors IF.

Nu skriver Nicklas på för BP.

– Det känns väldigt bra att knyta upp Nicklas till vårt unga lag där han kommer bidra med rutin och erfarenhet, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Varför känner du att BP är rätt ställe för dig att spela fotboll nästa säsong?
– För att jag tror stenhårt på den satsningen BP gör nu i Superettan. Jag var ju här och tränade i två veckor under hösten och såg kvalitén på spelarna, truppen och ledarteamet. Så det blir en superbra miljö för mig nästa år, säger Nicklas Maripuu.

Vad hoppas du kunna bidra med till detta unga BP-lag?
– Såklart lite erfarenhet, jag skulle inte säga att jag börjar bli gammal men lite börjar jag komma upp i åren. Men främst vill jag bidra med mina fotbollsegenskaper så mycket som det bara går, säger Nicklas.

Vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?
– Jag är en passningskicklig innermittfältare som dessutom med åren utvecklat en allt bättre defensiv, säger Nicklas.

Vad har du för målsättningar nästa år?
– Min målsättning är att verkligen hitta tillbaka till glädjen med fotbollen. Sedan vill jag spela så mycket som möjligt för att hjälpa laget och föreningen till ett så bra resultat som möjligt, säger Nicklas Maripuu.

Text: Philip Kämpe
Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån