Motståndarkollen: KIF Örebro

Motståndarkollen: KIF Örebro

Share

Motståndarkollen: KIF Örebro

OBOS Damallsvenskan tuffar på efter den spellediga helgen och BP tar sig på nationaldagen hela vägen till Örebro och Behrn Arena för att ställas mot stadens högst rankade fotbolls ...

OBOS Damallsvenskan tuffar på efter den spellediga helgen och BP tar sig på nationaldagen hela vägen till Örebro och Behrn Arena för att ställas mot stadens högst rankade fotbollslag. Motståndarkollen tittar in på KIF Örebro.

Historik: KIF Örebro DFF bildades 1980 efter att brutit sig ur Karlsunds IF som grundades 1920. För att vara en mindre förening har det varit en typ av framgångssaga med ett cupguld 2010 som högsta merit och en andraplats 2014 som gav spel i Champions League med en åttondelsfinal mot Paris Saint-Germain under våren 2015 då man även slog sitt publikrekord på Behrn Arena.

Trupp: KIF Örebro har gjort sig någorlunda kända för att hitta några guldkorn, förädla dessa för att sedan slussa iväg. Som exempel i nuvarande trupp finns Stina Dahlman och Ida Björnberg som kontinuerligt spelar med det svenska F06-landslaget. Under den senaste landslagshelgen har även Minea Lassas varit med det finska landslaget på EM-kval.

Form: KIF Örebro har öppnat säsongen väldigt svagt resultatmässigt och på de inledande åtta omgångarna har endast en poäng plockats. Noterbart är att laget förlorat sju matcher men av dessa så har fem förlorats med uddamålet. I flera val har avgörandena dessutom kommit sent och nog hade det kunnat vara några poäng fler i tabellen. Men, fotboll handlar om att göra mål och hittills har det varit trögt för KIF Örebro på den fronten.

Senaste möte: I höstas fick vi till det på Behrn Arena, segern med 4-1 är vår största seger på bortaplan och gav då tre poäng som blev mycket viktiga när vi säkrade kvalplatsen.