Mathilda Johansson Prakt månadens spelare i Elitettan

Mathilda Johansson Prakt månadens spelare i Elitettan

Share

Mathilda Johansson Prakt månadens spelare i Elitettan

BP:s Mathilda Johansson Prakt har blivit utsedd till månadens spelare i Elitettan i september. Nu tilldelas hon Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som går till BP:s samhäll ...

BP:s Mathilda Johansson Prakt har blivit utsedd till månadens spelare i Elitettan i september. Nu tilldelas hon Hejapriset av Svenska Spel, 10 000 kronor som går till BP:s samhällsprojekt Mötesplats Västerort.

Svenska Spel och Elitfotboll Dam utser varje månad Månadens Spelare i Elitettan. Vinnaren utses av en jury bestående av seriens lagkaptener samt representanter från media och partners.

För september föll juryns val på BP:s Mathilda Johansson Prakt, som med tre mål under månaden, och totalt elva mål under säsongen, just nu ligger femma i seriens skytteliga.

– Det har ju lossnat lite nu på slutet där jag känner att bollarna går in, och vi har kommit in i ett bra flow. Vi hade det lite tungt i den senaste matchen, men överlag känns det som att hela laget är i bra form. Det har varit kul att spela och roligt att även målen har börjat trilla in, säger Mathilda Johansson Prakt.

Mathilda Johansson Prakt tilldelas nu Hejapriset av Elitettans huvudsponsor Svenska Spel, 10 000 kronor som går till klubbens CSR-projekt Mötesplats Västerort, ett initiativ för att ge barn och ungdomar i västra Stockholm en värdefull fritid och en möjlighet att integreras i samhället, via föreningslivet och jobbmöjligheter.

– En del av Mötesplats Västerort heter ”Första jobbet”, och det är med syfte att ta sig in på arbetsmarknaden via BP. Det kan vara som knatteskoleledare eller som matchvärd. Vi kan också hjälpa ungdomarna att få en in en fot hos våra partners.

– Vi har också en aktivitet som heter ”Efter skolan” där vi hjälper till att skriva cv och låter ungdomarna träffa rekryteringsföretag, säger Stina Jansson, marknadschef BP.

Nattfotbollen är ytterligare en satsning inom ramen för Mötesplats Västerort. Varje helg, i stort sett året runt, samlas omkring 130 barn och ungdomar, 5 till 24 år, på Grimsta IP för att spela fotboll. Syftet är att få barn och unga bort från torgen.

– Den yngre gruppen spelar från 18:00 till 20:00. Sedan följer vi med dem hem för att se till att de kommer hem ordentligt. Den äldre gruppen spelar från 21.00 till 00.00, berättar Stina Jansson.

Pengarna som klubben tilldelas nu, i samband med Mathilda Johanssons Prakts vinst i Månadens Spelare, kommer vi att använda till roliga aktiviteter under höstlovet.

– Det har vi planerat sedan innan, men nu blir det enklare när vi får ett resurstillskott. Sedan ska vi lägga en del på en riktad aktivitet mot tjejer, som är svåra att nå i det här området, förklarar Stina Jansson.

– Vi gläds åt att genom Hejapriset till Månadens Spelare bidra med viktiga medel till en verksamhet som verkligen gör skillnad. Många av ungdomarna integreras i föreningslivet tack vare Nattfotbollen och Mötesplats Västerort, och det vet vi betyder väldigt mycket. Föreningslivet gör oerhörda insatser i samhället, och vi är stolta över att kunna bidra till det, säger Sara Pettersson, ansvarig projektledare för Svenska Spels samarbete med Elitfotboll Dam.