Martin Falkeborn klar för en återkomst i BP

Martin Falkeborn klar för en återkomst i BP

Share

Martin Falkeborn klar för en återkomst i BP

Martin Falkeborn, 27, återvänder till BP. Martin har sedan tidigare elva säsonger i BP-tröjan som junior och senior. Efter fem år borta från klubben är Martin tillbaka på Grimsta ...

Martin Falkeborn, 27, återvänder till BP. Martin har sedan tidigare elva säsonger i BP-tröjan som junior och senior. Efter fem år borta från klubben är Martin tillbaka på Grimsta med ett tydligt mål:
– Jag är jäkligt sugen på att ta BP tillbaka till elitfotbollen igen, säger ”Falken”.

Text: Philip Kämpe
Foto: Johanna Lundberg

”Falken” kom till BP 2004 från Ekerö IK endast 11 år ung. Därefter spelade han sig upp igenom alla pojklag hela vägen upp till A-laget och Allsvenskan. Tre säsonger blev det i herrlaget från 2012 till 2014 och ”Falken” noterades för 18 allsvenska matcher för BP. Efter elva år i BP flög ”Falken” västerut 2015 för spel i den norska elitfotbollen. År 2017 kom han tillbaka till Sverige för spel i Superettan och IK Frej där det blev 38 matcher i Superettan under en tvåårsperiod. 2019 blev det 23 matcher för Syrianska FC i Superettan innan han förra säsongen genomförde 19 matcher för Akropolis IF när laget slutade på en femteplats i Superettan. Men nu återvänder ”Falken” till BP, klubben där han hör hemma.

Hur känns det att vara tillbaka i klubben där du fostrades?
– Det känns riktigt bra tack. Jag hade anbud från flera klubbar högre upp men med BP:s satsning på att avancera i seriesystemen så känns det såklart riktigt bra. Vinnarmentaliteten måste komma tillbaka till Grimsta och jag hoppas såklart kunna bidra med positiv energi och en jävla vinnarmentalitet.
Vad representerar BP för dig?
– BP för mig är som en stor familj. En harmonisk klubb där alla drar åt samma håll. Såklart är ungdomssidan något man förknippar med BP, där man fostrar många spelare som tar klivet ut i Europa. Men nu är det dags att ta klivet upp i seriesystemen igen och få Bromma Support att längta efter ett SM-guld.
Har du kunnat följa BP under åren du inte varit här och vad vet du om truppen?
– Såklart har jag följt BP genom åren. Jag lämnade 2015 och det har ju varit en berg- och dalbana för klubben. Men just nu känns det som BP har något spännande på gång och jag vill verkligen vara med på den resan.
Vad är skillanden på ”Falken” som lämnade för Norge 2015 och den spelare som kommer tillbaka idag?
– Skillanden idag är väl att jag har lite mer kött på benen. Jag har ändå över 100 matcher från svenska och norska eliten. Men annars är de samma gamla ”Falken” med ett glatt humör och en spelare som alltid ger hundra procent.
Du har redan påbörjat en tränarkarriär här i BP, kan du berätta lite om det?
– Jag har haft löpande dialog med Tommy (Söderström) hela tiden sedan jag lämnade BP. När jag vände hem 2017 efter åren i Norge så har jag haft olika tränaruppdrag i BP. Sedan inför säsongen 2021 så har jag tillsammans med Anders Bååth (tidigare BP-spelare) blivit huvudtränare för BP P16. Det är såklart väldigt inspirerande att få ta över en av BP:s mest framgångsrika årskullar (pojkar födda 2005/2006). Väldigt duktiga och drivna killar som ni kommer få se i BP:s A-lag inom en snar framtid.

– Slutligen vill jag bara säga att jag är jäkligt sugen på att ta BP tillbaka till elitfotbollen igen. Från ”Falken” kan jag lova er att ni får en spelare som ska göra allt jag kan för att föra BP tillbaka dit där de hör hemma. Forza BP, säger Martin ”Falken” Falkeborn.

– Martin är en karaktärsspelare som alltid ger hundra procent i alla situationer. Han är användbar som ytterback på både höger- och vänsterkanten. Det känns fantastiskt kul att kunna välkomna Martin hem till BP igen, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.