Mållöst på Värendsvallen
Kapten Sandberg-Magnusson. Foto: Erik Bjernulf

Kanske var det ett uddlöst anfallsspel, eller så var det ett starkt försvar. Hursomhelst var matchen på Värendsvallen mellan BP och Östers IF inte säsongens starkast lysande energi ...

Kanske var det ett uddlöst anfallsspel, eller så var det ett starkt försvar. Hursomhelst var matchen på Värendsvallen mellan BP och Östers IF inte säsongens starkast lysande energikraftverk, 0-0 efter en match som präglades av den tunga mattan i Växjö.

Matchen kom väl aldrig riktigt igång. Vi kan skylla på att båda lagen främst har kosmetiska placeringar att spela på, dessutom går det att ha åsikter om Värendsvallens matta som de senaste åren främst används som landningsplats för spjut. Sent i oktober och skönspelet med varma från juni månad kändes långt bort.

Det finns ljuspunkter. BP försvarar sig återigen bra och säkrar ytterligare en nolla för Rasmus Emanuelsson. I första halvlek har båda Gustav Sandberg Magnusson och Luca Gerbino Polo chans att nicka in ett mål, dessutom skjuter Jacob Ortmark ett bra skott från distans. Samtidigt hade Öster snarlika chanser, men inget som fick det att rycka i hjärtmuskulaturen.

I andra halvlek skapar Östers IF matchens bästa chans, men Rasmus Emanuelsson visar på nytt upp fina reflexer och får en lång arm och kan stöta bort bollen. Egentligen enda gången Emanuelsson fick ta i rejält under 90 minuter.

På lördag avslutas Superettan 2017. BP tar emot Gefle IF hemma på Grimsta. Avspark 16.00. Säkra plats via brommapojkarna.ebiljett.nu redan idag.