Mållöst möte med Sollentuna FK

BP fortsätter att hålla nollan men tyvärr lyckades man inte göra något mål framåt under lördagen. Mötet med Sollentuna FK i den fjärde omgången av Ettan slutade därmed 0-0. Tex ...

Text: Philip Kämpe

Matchen blev en återkomst till Sollentunavallen för huvudtränare Christer Mattiasson och spelarna David Zlotnik och Monir Jelassi som både startade matchen. Tillbaka i startelvan hade BP även Omar Faraj som missade senaste matchen mot Umeå FC pga. sjukdom. Dock saknades denna helg Oscar Krusnell som var hemma sjuk, Oscar ersattes på vänsterbacken av Martin Falkeborn.

BP inledde matchen piggt där bland annat Marijan Cosic hade en nick på mål från ett inlägg slaget av Monir Jelassi. Därefter var känslan att Sollentuna tog sig in i matchen även om BP fortfarande hade kontroll på matchen och bollen. Hemmalaget hade dock ett par avslut på mål; Aron Sandén testade från distans ett par gånger medan Charbel Ceylan hade en nick som Jonas Olsson fick slänga sig efter.

Med 45 minuter spelade skulle nog de flesta beskriva den första halvleken som relativt chansfattig men på tilläggstid kom matchens bästa målchans. Bollen tog på armen på en Sollentunaförsvarare och domaren pekade på straffpunkten. Marijan Cosic som satte en straff senast mot Umeå FC klev fram men den BP-fostrade målvakten Christos Liantas gick åt rätt håll och räddade straffen.

Den andra halvleken inleddes men ett fint läge för Sollentuna när en hemmaspelare frispelades. Jonas Olsson var dock snabbt ute, gjorde sig stor och kunde rädda bollen. Resten av matchen bestod av ett BP-tryck framåt men där man hade svårt att komma till riktigt fina lägen. De två främsta lägena tillföll Omar Faraj och Robin Frej som båda två tyvärr fick avsluta med sin respektive vänsterfot, den icke primära hos båda.

Matchen blåstes av utan några mål vilket alltså gav en poäng till BP som nu har åtta poäng på sina fyra första matcher. Det var tydligt efter matchen att BP inte var nöjda med en poäng trots att man mötte en vilt kämpande motståndare och spelade på en inte så grön gräsmatta på Sollentunavallen.

Nya tag tas nästa helg hemma mot IFK Haninge, 2/5 kl. 16:00.