Maikel och Martin Rauschenberg lämnar BP

Maikel och Martin Rauschenberg lämnar BP

Share

Maikel och Martin Rauschenberg lämnar BP

Efter säsongens slut har bygget med herrtruppen inför 2019 fortlöpt för Manager Roberth Björknesjö. Idag står det klart att ytterligare två spelare lämnar truppen. Mittfältaren Mai ...

Efter säsongens slut har bygget med herrtruppen inför 2019 fortlöpt för Manager Roberth Björknesjö. Idag står det klart att ytterligare två spelare lämnar truppen. Mittfältaren Maikel och mittbacken Martin Rauschenberg lämnar för nya utmaningar.
– Båda har bidragit till truppen och levererat när de varit på plan, jag vill tacka för insatserna i BP, säger Roberth Björknesjö.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

Spanjoren Maikel anslöt till BP från norska Kongsvinger IL och har noterats för 20 matcher i Allsvenskan med BP under 2018. Den offensive mittfältaren gjorde bland annat årets första mål i BPs första träningsmatch för året. I Allsvenskan och Svenska Cupen fick vi dock inte se några mål från den Las Palmas-födde Maikel, men likväl ett hårt arbete och löpningar som visade på vilja.

Danske Martin Rauschenberg anslöt till BP från Gefle IF. Den starke och stabile ”Rauschen” spelade 17 matcher i Allsvenskan 2018. Mittbacken gjorde BPs första mål i Allsvenskan 2018 när han satte 1-1 mot IFK Norrköping på bortaplan i premiären. Utöver det är det självklart försvarsspelet som varit i fokus för den Esbjerg-fostrade Rauschenberg.