Lovette Felicia klar för BP

Lovette Felicia klar för BP

Share

Lovette Felicia klar för BP

Den nederländska anfallaren Lovette Felicia har signerat för BP. Förra säsongen stänkte han 12 mål på 18 matcher för IF Karlstad i Ettan Norra. Text: Philip KämpeFoto: Värmland ...

Den nederländska anfallaren Lovette Felicia har signerat för BP. Förra säsongen stänkte han 12 mål på 18 matcher för IF Karlstad i Ettan Norra.

Text: Philip Kämpe
Foto: Värmlands Folkblad

Lovette Felicia, 25, är född i Nederländerna och han fostrades i Sparta Rotterdam. Därefter har han tillhört VVSB Noordwijkerhout och RKAVV Leidschendam där han spottade in mål. I augusti förra året flyttade han till Sverige och IF Karlstad. Direkt visade han sina kvalitéer framför målet. Totalt blev det 12 mål på 18 matcher i Ettan Norra, däribland 2 mål och 1 assist på två matcher mot BP.

– Vi har under året scoutat vår serie väl och när Lovette kom till Sverige och Karlstad under hösten stack han verkligen ut. Lovette är en naturlig målskytt som kan användas på alla anfallspositioner, både på en kant och i mitten vilket är en stor fördel. Vi har haft kontakt med Lovette en tid och han är en mycket jordnära kille med stora ambitioner och vi är övertygade om att han kommer kunna hjälpa oss i vår målsättning att vara med och utmana i toppen, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Du har ju endast varit i Sverige några månader men vad vet du om BP?
– Jag fick kännedom om BP när jag mötte dem med Karlstad i min debut och gjorde mål. Då såg jag BP:s hemmaplan, lärde mig om klubbens fantastiska historia och såg alla grymma spelare.

Varför valde att komma till BP?
– Det var en känsla jag fick när vi först pratade, att de tog mig seriöst och att de såg mig som en viktig del i deras lagbygge. Sedan hade vi samma ambition och det är att ta oss uppåt i seriesystemet. De vill att jag spelar i anfallet och det passar mig, att vara den spelaren som är där framme och gör målen för att skjuta upp laget.

Kan du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag gillar såklart att göra mål, men även att skapa chanser runtom straffområdet och assistera mina lagkamrater. Jag kan använda båda fötterna och jag är en lagspelare. Jag kommer göra allt för att vinna och har en mentalitet där jag hatar att förlora.

Vad upplever du är den stora skillnaden mellan fotboll i Sverige och Nederländerna?
– Självklart är det en skillnad, framförallt i spelstil. I Sverige är det mer fysiskt än tekniskt och det överraskade mig lite. Vissa spelare är framförallt mer fysiska jämfört med i Nederländerna. I Nederländerna spelar man mer bollen medan här lyfter man mest långt. Men det finns såklart lag som spelar bollen efter marken med tålamod och BP är ett sådant lag vilket jag gillar.

Vad är din målsättning för säsongen 2021?
– Min första ambition är att gå upp i Superettan. Jag vill tillföra positivt till laget och vara en viktig del för klubben, mina medspelare, supportrarna och de som jobbar för klubben.

Lovette kommer att ansluta till BP den 1:a februari.