LIGACUPEN: P16 till final och P17 till semifinal

Share

LIGACUPEN: P16 till final och P17 till semifinal

Ligacupen, akademiversionen av Svenska Cupen för seniorer, har rullat på under vintern. Från BP har P16 och P17 stått för fina prestationer och nu tagit sig till slutspel efter st ...

Ligacupen, akademiversionen av Svenska Cupen för seniorer, har rullat på under vintern. Från BP har P16 och P17 stått för fina prestationer och nu tagit sig till slutspel efter starka gruppspel. P16 är klara för final och P17 har säkrat plats i semifinalen där de ställs mot Kalmar FF.

För P16 har upplägget varit lite mindre, så det ”räckte” med gruppseger för att knipa en av de två finalplatserna. På redan genom gruppspelet var vårt gäng dock riktigt starka och gick obesegrade genom de fem matcherna som spelades. Enda poängtappet kom mot bröderna i BP DFF som också gjorde ett fantastiskt gruppspel. Tillslut skilde bara målskillnad lagen åt i toppen av tabellen. P16 till final där de ställs mot Landskrona BoIS.

P17 gick på samma sätt som P16 genom gruppspelet utan att förlora en match. 13 inspelade poäng på fem matcher är ett starkt facit som innebär plats i semifinalerna. Det är redan klart att vi möter Kalmar FF i semifinal, men lottningen om hemmaplansfördel sker nu på fredag.

Finalerna i Ligacupen spelas i anslutning till finalen i Svenska Cupen 18 maj. Exakt spelplan och avsparsktid återkommer vi till närmare. För P17 återkommer vi med semifinaldatum när det är spikat.

P19 deltog inte i Ligacupen denna vinter.