Kryss på Vikingavallen

Varsitt mål i varsin ände av matchen, det blir varsin poäng till BP och IK Frej i onsdagsmatchen i Täby. 1-1 på resultattavlan. Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo BP ...

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

BP tar en tidig ledning när laget snappar om ett väggspel med domaren på egen planhalva. En kontring iscensätts som avslutas av Dusan Jajic med ett hårt skott. Målvakten lämnar retur och där hugger Isac Lidberg. 1-0 BP i den åttonde minuten.

BP vårdar bollen ömt och skapar några halvchanser, bland annat får Jajic ett nytt läge för avslut, men denna gången går bollen högt över.

Hemmalaget växer in mer och mer i matchen och för mer av spelet. I inledningen av den andra halvleken är det Frej som styr spelet och lyckas pressa ner BP rejält. Men BP ligger helt rätt i positionerna och avstyr allt som kommer.

BP ska komma in i matchen igen och det är i en bra BP-period kvitteringen ska komma. Återigen är det en retur som skapas, men den här gången heter målskytten Melvin Fritzhell och spelar för IK Frej.

På tilläggstid skapar BP flera lägen att avgöra matchen, med avslut från Hellquist, Björkén och Falkmar. Det vill sig dock inte och BP får nöja sig med en poäng.

Nästa chans till poäng kommer på måndag den 20 maj då Jönköpings Södra IF kommer till Grimsta på besök.