Kitten inför Norrby IF – “Grunden är alltid vårt eget”
Foto: Henke Råssmo

Kitten inför Norrby IF – “Grunden är alltid vårt eget”

Share

Kitten inför Norrby IF – “Grunden är alltid vårt eget”

BP vill hitta tillbaka till vinnarspåret och nästa möjlighet att göra det kommer på lördag borta mot Norrby IF. Senast lagen möttes vann BP med 5-2 hemma på Grimsta IP. Läs huvudt ...

BP vill hitta tillbaka till vinnarspåret och nästa möjlighet att göra det kommer på lördag borta mot Norrby IF. Senast lagen möttes vann BP med 5-2 hemma på Grimsta IP. Läs huvudtränare Christer Mattiassons tankar inför det kommande mötet.

Foto: Henke Råssmo

Vad tar ni med er från matchen mot Utsikten?
– Det finns delar från matchen som vi tar med oss givetvis. Men vi är inte så bra som vi önskar. Vi gör många enkla misstag som gör att de får vara med i matchen och som bygger deras självförtroende. Vi lyckades inte lösa de bitarna som vi ville. Det vi tar med oss är forceringen i slutet, vi skapar ändå några chanser.

Norrby på lördag, vad kommer bli viktigt mot dem?
– Vi behöver ner med fötterna på jorden och gnugga på. Tittar vi på just Norrby handlar det om att flytta bollen och låta dem få springa och vända sig om. Inte låta dem komma in i massa närkampsspel. Det blir också viktigt för oss att kontrollera vårt eget försvarsspel under matchen, både det låga och höga försvarsspelet.

Vad förväntar du dig för matchbild? 
– Helst av allt ser jag att vi tar tag i taktpinnen och dominerar matchen från minut ett. Men så ser inte Superettan ut i år, den är tuff. Men att vi kontrollerar matchen och att vi inte ger så mycket tid åt Norrby att bygga upp sitt spel och trycka ner oss, det förväntar jag mig.  

Hur mycket speglar ett lags tabellplacering deras kvalitet?
– Det speglar en hel del, men det är en otroligt jämn serie. Man behöver vara koncentrerad hela tiden och det trycker vi mycket på och har egentligen gjort sedan omgång ett. Kommer man inte upp i nivå eller motståndarna gör något lite bättre förlorar man. Har man medgång är det väldigt enkelt att komma till träningar, man har inte så många funderingar utan det handlar bara om att bygga vidare. I motgång är det lite jobbigare, då ska man försöka vända någonting och få med alla spelare på idéerna. Det gäller att ha sitt eget spel och lite tur. Får man ett par trepoängare extra hamnar man högt upp.  

Hur mycket anpassar ni er efter motståndet?
– Vi lägger ner väldigt många timmar på att titta på motståndarna men grunden är alltid vårt eget. Sen försöker vi alltid se var vi kan såra motståndarna både offensivt och defensivt. Hur vi kan få dem att spela in där vi vill ha och vinna bollen och på så sätt få ett övertag i matchen. Vi vet ju aldrig deras laguppställning. Men det är klart att vi tittar på vad de har gjort under de senaste matcherna.

Vad tror du blir avgörande på lördag?
– Först och främst att vi gör de sakerna som vi tränar på vecka ut och vecka in, för de sakerna kan spelarna. Sen att vi trycker ner Norrby för att skapa så många målchanser som möjligt och där göra så många mål som vi behöver för att vinna matchen. Det är väll nycklarna egentligen.  

—  

Norrby IF – BP   
Borås Arena, lördag 15/10 kl. 13.00  

Reser du inte till Borås för att se matchen på plats ser du den enklast på Discovery+. Har du inte redan Discovery kan du skaffa det via denna länk så går en del av summan till BP.