Khalili och Hamad avgörande när Hammarby vann stort

Hammarbys Imad Khalili sänkte BP hemma med två klassmål med hjälp av Jiloan Hamad. Bakom båda Khalilis mål låg Hamad som dessutom gjorde ett själv. Pa Dibba avslutade storsegern fö ...

Hammarbys Imad Khalili sänkte BP hemma med två klassmål med hjälp av Jiloan Hamad. Bakom båda Khalilis mål låg Hamad som dessutom gjorde ett själv. Pa Dibba avslutade storsegern för Hammarby.

På ett välbesökt Tele2 Arena där över 20 000 åskådare spenderade en skön måndagkväll i Stockholm tog Hammarby emot BP i det första Stockholmsmötet för BP.

Hammarby kom till matchen med två segrar i bagaget och BP med segern mot Häcken i ryggen. Redan i den första minuten satte BPs Martin Rauschenberg nivån genom en onödigt hård tackling på mittplan som resulterade i ett gult kort.

Båda lagen börjar med lite avvaktande spel första 20 minuterna. Hammarbys Khalili skjuter utanför i sjätte minuten. I nionde minuten kommer Hammarby på högerkanten och lyckas spela förbi Petric långt ut i BPs straffområde men Björkén avvärjer precis i sista stund framför öppet mål. Hammarby har större delen av spelet med några få uppstickare från BP. Hammarby höga press ställde till problem i BP försvaret. Lite småtråkig fotbollsmatch så långt med halva första halvleken spelad.

I 24:e minuten trycker Hammarby in 1-0 efter ett precist inlägg från vänster av Hammarbys Neto Borges till Imad Khalili som helt ostört får gå upp och nickstyra in i bortre burgaveln trots att två BP-försvarare befann sig alldeles i närheten. Målet föregicks av en längre press som till slut gav utdelning mycket på grund av att BP-försvaret trycktes ner för långt, nästan i knät på egen målvakt.

Med halvtimman spelad känns det som om BP har onödigt stor respekt för Hammarby, laget kan ju betydligt bättre än det de visat hittills.

Efter en Hammarby-hörna i 33:e minuten vinner Björn Paulsen en nickduell och nickar ner till Jiloan Hamad som blir helt fri och skjuter i stolpen via BP-försvarare och på den efterföljande kalabaliken lyckas BP ånyo avvärja med nöd och näppe.

BP sticker upp i en farlig kontring i den 38:e minuten men tyvärr blir passningen från Ajeti liiiite för hård för att Omondi ska hinna fram, nära att BP kunde få in ett mål där.

Hammarby trycker på och har flera småfarliga skott utifrån, mycket pga att BPs försvar ligger lite för lågt. 1-0 i paus till Hammarby helt rättvist med ett onödigt respektfullt BP.

Andra halvleken börjar som den första – Hammarby för spelet och i den 49:e minuten får Imad Khalili en fantastisk passning från Jiloan Hamad och tar ner bollen i farten med högerfoten och petar den förbi Petric med vänstern, 2-0 till Hammarby.

I minuterna efter målet vaknade BP till med flera framstötar framförallt på högerkanten men i 59:e minuten kontrar Hammarby via en förlupen boll från högerbacken Björn Paulsen som Jiloan Hamad plockar upp strax före straffområdet, rundar Petric och slår in bollen i öppet mål.

BP slarvar igen i 62:a minuten och Solheim kommer igenom och skjuter hårt från snäv vinkel men Petric räddar till hörna. Hammarby drar sig tillbaka och är ganska bekväma med 3-0 ledning, BP sticker upp i 69:e minuten med ett hårt skott av Ajeti i snäv vinkel men Wiland räddar till hörna.

I 70:e minuten kommer Erkan Zengin in i sin första allsvenska match på 10 år och har ett farligt skott från vänster i sin första bolltouch men Petric räddar. I minuterna efter har BP flera möjligheter där Ajeti är närmast med skott på nära håll men Wiland parerar, nära reducering där för BP.

I 76:e minuten sticker Hammarby upp i en kontring, Junior bryter BPs uppspel nära mittcirkeln och passar Muamer Tankovic som slår en precis passning i djupet där Dibba i ett motläggsläge stöter bollen turligt i mål, 4-0 Hammarby.

All heder till BP som fortsätter försöka, 84:e minuten tappar Wiland en hörna rakt till Gustav Sandberg Magnusson som skjuter rakt på Björn Paulsen som rensar på mållinjen. Hammarby har i sin bekvämlighet och stora ledning nästan helt slutat spela och BP skapar den ena farligheten efter den andra.

Hammarby besegrar BP klart där BP inte alls kommer upp sin normala kapacitet. För BP väntar snabb omladdning till torsdagens hemmamatch mot IF Elfsborg hemma på Grimsta. Avspark 19.00. Säkra din plats via brommapojkarna.ebiljett.nu.