”Jag är mycket glad att vår första match gick som vi ville”

”Jag är mycket glad att vår första match gick som vi ville”

Share

”Jag är mycket glad att vår första match gick som vi ville”

Luis Pimentas resa som BPs huvudtränare fick en bra start när BP vann den första tävlingsmatchen under portugisen när Svenska Cupen inleddes under söndagen. 2-0 blev slutresultatet ...

Luis Pimentas resa som BPs huvudtränare fick en bra start när BP vann den första tävlingsmatchen under portugisen när Svenska Cupen inleddes under söndagen. 2-0 blev slutresultatet mot Gefle IF och en nöjd Pimenta pratade med IFBP.se efter matchen.
– Det är viktigt att starta säsongen med en seger, säger Pimenta.

Efter fem veckor på jobbet var det äntligen dags för tävlingsmatch. BP stod för en stark prestation och manövrerade ut gästande Gefle. Dessutom höll BP nollan, något som också är en viktig del.
– Det är viktigt att starta säsongen med en seger. Det är viktigt att starta med att hålla nollan. Det är viktigt att se att pojkarna startade fokuserade på matchplanen, var trygga i matchplanen.
– Vi har 0-0 i halvtid men blir inte stressade, vi förstår uppgiften, och spelarna förstod de förändringar vi behövde göra efter att vi sett att motståndarna spelade med en annan struktur. Väldigt bra andra halvlek, både mentalt, tekniskt och taktiskt.
– Jag är mycket glad att våra första match gick som vi ville.

Efter en del sjukdomar i truppen var Erik Figueroa inte spelduglig, dessutom har Mohanad Jeahze en bit kvar till full form. Som en följd fick Emre Erdogdu göra sin seniordebut, men enligt Pimenta var det inte en slump att Erdogdu fick chansen från start.
– Det är viktigt att både han och våra fans inte får fel bild. Han kom till spel idag av taktiska anledningar. Han startade för att han förtjänade det. Han gjorde ett mycket bra träningsläger med oss på Cypern.
– Vi bytte ut honom för att vi ville ha mer djup i spelet och vi visste att Tim kunde ge oss det, men jag är väldigt glad över Emres insats och han har visat mental styrka när han tränar med högre intensitet och spelade några tuffa matcher på träningslägret och presterade mycket bra. Jag är väldigt glad över hans insats.

För BP fortsätter gruppspelet i Svenska Cupen kommande helg då Dalkurd FF kommer på besök, ett Dalkurd som förlorade första matchen mto Malmö FF med 1-0 på bortaplan.
– Jag har redan sett Dalkurd en del och kommer att se mer. Vi kommer att förbereda oss precis som vanligt med en kollektiv analys, en individuell analys och sen presentera det för spelarna för att sedan träna på det på planen. Det är samma rutiner som vi nu är vana och bekväma med och spelarna svara mycket bra på det.

Tävlingssäsongen är igång och Pimenta njuter av äntligen få spela på riktigt.
– Vi älskar tävlingsmatcher och vi har tränat hårt under försäsongen för att bli redo och vi känner oss redo.