Islamovic trippel sänkte BP i Jämtland

Det blåste upp till storm på Jämtkraft Arena där ett rödsvart derby skulle avgöras. Hemmalaget Östersunds FK satte tre av sina chanser, BP satte bara en och en jämn match slutar me ...

Det blåste upp till storm på Jämtkraft Arena där ett rödsvart derby skulle avgöras. Hemmalaget Östersunds FK satte tre av sina chanser, BP satte bara en och en jämn match slutar med förlust för BP. 3-1 på resultattavlan.

Text: Peter Appelquist

BP inleder matchen lovande, kommer upp i flera anfall och skapar lite halvchanser. Samtidigt så är det hemmalaget som har den större delen av bollinnehavet och hotar med kvicka omställningar och ett klurigt passningsspel. Just det där kluriga ska löna sig när klockan passerat sjutton spelade minuter. Hosam Aiesh lirkar lite och Dino Islamovic löper sig till en yta i straffområdet varifrån han avslutar kliniskt längs med backen, 1-0 Östersund.

BP är nära att replikera direkt, men Johan Falkmar får inte med sig bollen i steget när han kommer in i straffområdet. Kort därefter är Fritiof Björkén plötsligt fri i straffområdet, men avslutet smiter tätt utanför stolpen.

1-0 i paus och BP står upp bra. Hoppet inför andra finns där, men släcks närmast omgående då Dino Islamovic ska göra sitt andra för kvällen. Och. Ja. Det är skott från halva planen som får lite extra fart av vinden och överrumplar Nikola Petric som står en bit ut i plan då BP hade anfall. Ett mål vi lär få se som mottagare av Årets Mål, tyvärr.

Tio minuter senare sätter samme Islamovic sitt tredje för dagen då en ribbretur går rakt på honom. 3-0 för Östersund och BP får jaga reducering. En jakt som ska ge frukt med tjugo minuter kvar att spela då Philip Hellquist noteras för mål i andra raka matchen. Nicken är fint placerat och BP får energi. Mot slutet flyttar BP upp laget i jakt på ny reducering, men trots bra spel vill det sig inte. BP får vända hem utan poäng, men med en ny stark prestation.

Näst på tur är Kalmar FF på bortaplan söndag 30 september 15.00 på Guldfågeln Arena.