Inför Trelleborgs FF – BP: Tuff match på Vångavallen väntar
Foto: Erik Bjernulf

Inför Trelleborgs FF – BP: Tuff match på Vångavallen väntar

Share

Inför Trelleborgs FF – BP: Tuff match på Vångavallen väntar

Efter midsommarhelgens dansande har BP tagit sig ner till Skånes allra sydligaste delar för att ställas mot Trelleborgs FF på bortaplan. Avspark måndag 26 juni 19.00 på Vångavallen ...

Efter midsommarhelgens dansande har BP tagit sig ner till Skånes allra sydligaste delar för att ställas mot Trelleborgs FF på bortaplan. Avspark måndag 26 juni 19.00 på Vångavallen.

BP kommer stärkta från ny seger hemma på Grimsta. Det hann bli spännande flera gånger om när Gais reducerade dubbelt upp. BP vann tillslut med 3-2 efter mål av Kevin Kabran, Erik Figueroa och Viktor Gyökeres. Tränare Olof Mellberg menade efter matchen att laget slarvat i försvarsspelet, men att han var glad över de tre poängen.

Inför matchen mot Trelleborg noterar vi två ändringar i BPs trupp. Anders Bååth har avslutat tiden i BP medan Jack Lahne skrivit på seniorkontrakt och är uttagningsbar till kommande matcher.

BPs tränare Olof Mellberg ser fram emot matchen mot Trelleborg, men flaggar för att laget, trots förlust senast, är ett tufft motstånd.
– Det är ett mycket starkt hemmalag med en väldigt fin offensiv, säger Mellberg till hemsidan. Det är ett starkt och fysiskt lag vi möter, det gäller att vi är på topp för att kunna vinna.

Motståndare:
Trelleborgs FF grundades 1926 och var till en början en arbetarklubb då de flesta medlemmar levde under knappa förhållanden. Klubbens första historiska match spelades 1927 då laget förlorade med 3-1 mot Svedala.

1985 spelade TFF för första gången i Allsvenskan och totalt har det blivit 17 säsonger i högsta serien. Högsta placering var en tredjeplats 1992. Det har även blivit spel i Uefacupen (idag Europa League) där klubben bland annat lyckats slå ut engelska Blackburn Rovers.

2011 var senast TFF spelade i Allsvenskan, likt BP åkte klubben efter degraderingen även ur Superettan och fick börja om i Division Ett Södra. Efter tre säsonger lyckades man i stor stil vinna Division Ett och spelar nu i Superettan för andra säsongen i följd.

I truppen är tre spelare att notera som extra rutinerade, Marcus Pode och Kristian Haynes har båda flertalet allsvenska matcher på meritlistan. Bland målvakterna finns Fredrik Persson som innehar ett svårslaget rekord. I Superettan 2006 släppte han bara 13 mål förbi sig på en hel säsong. Utöver rutinen är laget kryddat med flera spännande talanger från hela Skåne.

Herrlaget leds idag av Patrick Winqvist som under flera år jobbade i Malmö FF:s akademi. Innan jobbet i Trelleborg var Winqvist assisterande tränare till Stefan Billborn i BP, noterbart är att Winqvist var med på BPs första resa med spel i Europa League.

Bäste målskytt i Trelleborg är Salif Camara Jönsson som noterats för tio mål, nio av dess gjordes inom loppet av tre matcher och i två raka matcher stod Camara Jönsson för fyra mål, något som fick BPs Marknadschef Stefan Bärlin att frukta för sitt målrekord i Superettan (23 mål säsongen 2004)

Matchinfo:
Trelleborgs FF – BP
måndag 26 juni 19.00
Vångavallen, Trelleborg

Förköp: trelleborgsff.ebiljett.nu

Bromma Support samlas på Kullens Bar & Kök i Traneberg för att se matchen tillsammans. Adress: Tranebergsplan 6.

CMore sänder matchen via sina kanaler samt CMore.se