Inför Trelleborgs FF – BP: Nykomlingsmöte på Vångavallen

Inför Trelleborgs FF – BP: Nykomlingsmöte på Vångavallen

Share

Inför Trelleborgs FF – BP: Nykomlingsmöte på Vångavallen

Liksom BP tog Trelleborgs FF klivet upp i Allsvenskan inför 2018, detta efter en imponerande resa från att vara nära degradering från Division Ett Södra till kvala sig upp till All ...

Liksom BP tog Trelleborgs FF klivet upp i Allsvenskan inför 2018, detta efter en imponerande resa från att vara nära degradering från Division Ett Södra till kvala sig upp till Allsvenskan, på bara fyra år. Torsdag 24 maj 19.00 möts lagen igen på Vångavallen. Se matchen på plats eller via CMores kanaler.

BP kommer stärkta av en stark prestation mot Kalmar FF i fredags. Första halvlek var en av de spelmässigt bästa vi rödsvarta hjärtan fått se hittills under 2018. Andra halvlek var även den stark, men med större defensivt fokus. Det blev seger med 2-1 efter 2-0 i halvtid och en reducering först på tilläggstid. BP-målen gjordes av Markus Gustafsson och Fritiof Björkén inom loppet av sju minuter och satte BP i en fin position för att kunna styra matchbilden. BP spelade med fart, passningsspelet satt och samtliga spelare höjde sig. Uppmuntrande!

I truppen saknades några spelare med lättare skador senast, status inför avfärden till Trelleborg avgörs under onsdagen.

Motståndare
Trelleborgs FF har gjort en imponerande resa under ledning av Patrick Winqvist som efter avslutat tjänst som assisterande tränare i BP flyttade hem till Skåne och tog sig an ett TFF som hösten 2014 klarade sig kvar i Division Ett Södra med kniven mot strupen och med det absolut sista halmstrået i handen. Sen Winqvists entré har TFF inte gjort det minsta skäl för Vångavallens öknamn Tjongavallen. Istället har det varit ett välspelande lag med rutinerade Trelleborgare, kombinerat med skånska talanger från klubbarna högre upp i seriesystemet, klubbar som TFF i de flesta fall nu passerat seriemässigt.

Hemma på Vångavallen har TFF haft det tufft och på fem matcher har man förlorat fyra matcher, men vann senast mot Malmö FF med 1-0 efter ett sent mål, resultatet innebar att MFF bytte tränare och att TFF hoppade över det negativa kvalstrecket. Senast spelade Trelleborg mot IK Sirius och kryssade, 1-1 på bortaplan.

Trelleborgs FF har mängder av skador och truppen har fått lappas ihop, vilket har medfört att laget har blivit en hårt kämpande maskin, något som medfört en del starka insatser och viktiga insamlade poäng.

Allsvenskan
Trelleborgs FF – BP
Torsdag 24 maj 19.00
Vångavallen

Köp biljett via trelleborgsff.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMores kanaler. 

Bromma Support och BPs Vänner har som vanligt rabatt på O’learys i Vällingby där matchen sänds på flertalet skärmar.

Foto: Erik Bjernulf