Inför Morön BK – BP

Inför Morön BK – BP

Share

Inför Morön BK – BP

Efter fyra raka segrar åker BP till Skellefteå med gott självförtroende. Hemmalaget Morön BK kommer förstås att vara en svår motståndare, som kämpar för en plats i Damallsvenskan. ...

Efter fyra raka segrar åker BP till Skellefteå med gott självförtroende. Hemmalaget Morön BK kommer förstås att vara en svår motståndare, som kämpar för en plats i Damallsvenskan.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Daniella Novaković & Emma Lundh mot Morön i juni)

BP har spelat hälften av sina matcher i årets serie. Med 26 poäng och en fjärdeplats är man på god väg att nå sitt bästa resultat någonsin i Elitettan. Nu följer en period med flera svåra matcher, på söndag väntar en lång resa och match mot serietvåan Morön BK. BPs högerytter Tempest-Marie Norlin var framgångsrik i segermatchen mot Lidköping och ser nu fram mot årets andra möte med Skelleftelaget:
– Ja, jag tycker inte att vi kom upp i bra nivå i förra matchen mot dem. Nu ska det bli kul att möta dem när vi är i en bra fas och har gott självförtroende.
Vad har ni utvecklat sedan seriens inledning?
– Vi är mycket tryggare i vårt spel och kommer upp med fler spelare i anfallen. På hemmaplan har vi visat att vi är riktigt starka.

Morön besegrade BP med 2-1 på Grimsta i årets andra match. Där visade man styrka i hela laget och Hayley Dowd och Katrina Guillou gjorde var sitt mål. Laget har fortsatt att spela starkt och den amerikanska anfallsduon har stått för hela 19 mål sammanlagt.
– Det är en tuff uppgift att stoppa Dowd och Guillou men vi har visat att vi kan göra bra resultat mot topplagen, kommenterar BPs tränare Marcelo Fernández. Det kommer att gälla att hålla en hög jämn nivå hela matchen.

BP reser till Västerbotten med exakt samma trupp som var med senast mot Lidköping.

Motståndarna
Morön Bollklubb från Skellefteå bildades 1935, till en början som en ren fotbollsklubb. Så småningom breddades programmet med bland annat bandy och skidåkning, och under drygt 40 år var klubben sammanslagen med Bergsbyns SK. Sedan 1987 är det åter Morön BK som gäller och bara fotboll. 2018 gick man genom Division 1 Norrland och kval med idel segrar. Det blev sedan en lyckad säsong 2019 med en åttondeplats just före BP. I år är man verkligen med i toppstriden efter elva vinster och 42 gjorda mål.

Det finns ingen rapportör från BP Media på plats i Skellefteå, men självklart går matchen att se i Expressens nya streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 6 Elin Bergkvist, 12 Ebba Ronquist, 15 Wilma Wärulf, 18 Sofia Parkner, 23 Lovisa Norrby, 7 Michelle Rojas Flores, 10 Eldina Ahmić, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 8 Matilda Nildén, 11 Daniella Novaković, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh, 27 Mathilda Johansson Prakt

Elitettan, match 14 (omgång 18)
Morön BK – BP
Söndag 30 augusti kl 14.00
Electrolux Home Arena, Skellefteå