Inför Jönköpings Södra – BP: Kvalplatsen ska säkras

Dags att avrunda Superettan 2019 och för BP är målet att förlänga säsongen in i de dubbla kvalmatcherna kommande vecka. För motståndet står Jönköpings Södra IF, på sin kant jagand ...

Dags att avrunda Superettan 2019 och för BP är målet att förlänga säsongen in i de dubbla kvalmatcherna kommande vecka. För motståndet står Jönköpings Södra IF, på sin kant jagandes en plats i Allsvenskan. Spännande avslutning att vänta – avspark 15:00 söndag 3 november på Stadsparksvallen.

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
BP la sig lite lägre och väntade ut ett spelförande Varbergs BoIS i den första halvleken hemma på Grimsta. Taktiken gav en mållös halvlek, men där BP skapade de hetaste chanserna. Tidigt i andra halvlek tog Varberg ledningen, men BP kunde kvittera bara tio minuter senare efter en fin soloprestation från Alexander Nilsson som serverade Dusan Jajic ett fritt läge framför mål. 1-1 på Grimsta och en poäng in i resultatkolumnen. BP ligger med 27 poäng på kvalplatsen, en poäng före Östers IF och två poäng före Syrianska FC.

Frånvaro
Johan Falkmar, Marcus Hansson och Samuel Svenlén är borträknade. Ingen spelare är avstängd.

BPs trupp
Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

Motståndare
Jönköpings Södra har gått starkt genom hela säsongen, men samtidigt inte lyckats knipa åt sig serieledningen. Toppen av Superettan är rejält tät och på söndag kan Jönköping blir klara för Allsvenskan, för kval till Allsvenskan, eller missa båda möjligheterna och bli kvar i Superettan. Mycket på spel alltså.

I truppen noterar vi att är Jetmir Haliti avstängd. Lagets främste målskytt, Edin Hamidovic, nätade även senast när laget vann mot Trelleborgs FF med 3-2 efter en stark vändning i den andra halvleken. Laget tränas av Andreas Brännström som bland annat vunnit pojk-SM med BP som spelare.

Spelplan
Stadsparksvallen ligger fint beläget på en höjd och från bortasektionen skymtas Vättern i dagsljus.

Biljetter
Biljetter köper du enklast i förväg här.

Biljettpriser
Bortastå
Entré ståplats: 100kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.