Inför IFK Norrköping – BP: Äntligen premiär i Allsvenskan
Foto: Erik Bjernulf

Inför IFK Norrköping – BP: Äntligen premiär i Allsvenskan

Share

Inför IFK Norrköping – BP: Äntligen premiär i Allsvenskan

Äntligen! Allsvenskan är tillbaka och BP är tillbaka i Sveriges högsta serie. Måndag 2 april är det dags för premiären mot IFK Norrköping på bortaplan, en bra värdemätare direkt fö ...

Äntligen! Allsvenskan är tillbaka och BP är tillbaka i Sveriges högsta serie. Måndag 2 april är det dags för premiären mot IFK Norrköping på bortaplan, en bra värdemätare direkt för BP som inleder den 30 matcher långa resan i Allsvenskan 2018. Nu kör vi!

Allsvenskan 2018 inleds för BPs del mot ett starkt motstånd. IFK Norrköping är en av klubbarna som är med i snacket om toppstriden i november och BP får en rejäl värdemätare direkt. I BP-lägret är modet gott efter att försäsongens småskador suddats ut och rehabiliterats. Truppen är stärkt av att kunna träna som en helhet med bara några enstaka spelare som hängt i gymmet i stället för veckans samtliga träningar. Det ser bra ut, helt enkelt.

Resultatmässigt inleddes försäsongen väldigt starkt för att sedan övergå i starka prestationer, men med några fler förluster. Sammanfattar vi försäsongen och gruppspelet i Svenska Cupen ser vi att Bajram Ajeti levt upp till ryktet som målskytt. Fyra mål under perioden januari-mars är starkt och närmast efter kommer Martin Rauschenberg som nickat in två mål under samma period. Men försäsong är försäsong, det är nu det gäller på riktigt. Allsvenskan är här.

Motståndare
IFK Norrköping vann SM-guld 2015, det efter en häftig resa från Superettan och upp i Allsvenskan med några bottenplaceringar innan allt slog in 2015 under ledning av Janne Andersson, numera förbundskapten för herrlandslaget. Sedan dess har det inte blivit guld, men väl både cupfinal och placeringar i toppen av Allsvenskan.

Inför säsongen har Jens Gustafsson kunnat jobba vidare med sitt truppbygge och i en redan talangfull trupp har Simon Thern och Jordan Larsson anslutit, båda efter korta sejouren i Nederländerna och med fina Allsvenska prestationer som riktigt unga. Blir det i Norrköping det slutgiltiga lyftet kommer? Vi får se… I truppen finns flera offensivt starka spelare som kan skapa oreda i varje motståndares försvar. Defensivt har det varit lite osäkrare under försäsongen, men främst kring vem som ska spela, snarare än att det inte funkat alls. I målet har duktiga David Mitov Nilsson dragits med skador, varför Isak Pettersson med förflutet i Halmstads BK och Östers IF med största sannolikhet vaktar ”Pekings” mål i premiären mot BP.

Nu väntar vi bara på att huvuddomare Mohammed Al-Hakim ska bära in matchbollen på planen, singla sin slant och sedan blåsa igång Allsvenskan 2018. Heja BP!

Allsvenskan
IFK Norrköping – BP
Måndag 2 april 15.00
Östgötaporten

Förköp din biljett till matchen via ifknorrkoping.ebiljett.nu

Matchen sänds direkt via CMores kanaler. Passa på att skaffa ett abonnemang hos CMore via BPs hemsida, så tillfaller en del av intäkterna BP.