Inför Herr: Utsiktens BK – BP

Inför Herr: Utsiktens BK – BP

Share

Inför Herr: Utsiktens BK – BP

Årets första bortamatch i Superettan är runt hörnet för BP. På söndag beger sig herrarna ner till Göteborg för ett nykomlingsmöte med Utsiktens BK. Serien inleddes på bästa sät ...

Årets första bortamatch i Superettan är runt hörnet för BP. På söndag beger sig herrarna ner till Göteborg för ett nykomlingsmöte med Utsiktens BK.

Serien inleddes på bästa sätt för BP när vi besegrade Västerås SK i premiären. Det var en jämn tillställning som svängde åt båda hållen innan Nikola Vasic gjorde ett sent 2-1-mål för att säkra segern för BP.

Nästa utmaning blir en klurig bortamatch mot Utsiktens BK i Göteborg. Utsikten är likt BP nykomlingar i Superettan och vann förra säsongen Ettan Södra. BP och Utsikten möttes senast säsongen 2015 i Superettan. Det året blev det varsin 1-0-seger på hemmaplan.

Motståndarna: Utsiktens BK
Föreningen grundades år 1935 men årets säsong är blott klubbens andra säsong någonsin i Superettan. I premiäromgångarna blev det en 1-0-förlust mot Trelleborgs FF. I lagets finns BP-bekantingar i Wilhelm Nilsson och Billy Nordström. Tränare för Utsikten är Bosko Orovic.

Superettan: Omgång 2
Utsiktens BK – BP
Söndag 10:e april
Kl. 15:00
Bravida Arena
Biljetter köps på plats.
Se matchen live på Discovery+. Teckna abonnemang via denna länk så får klubben en kickback.

BP intern skytteliga Superettan 2022:
1 mål: Philip Hellquist, Nikola Vasic.

BP intern assistliga Superettan 2022:
1 assist: Oscar Pettersson, Gustav Sandberg-Magnusson.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf