Inför Herr: Team TG – BP

Inför Herr: Team TG – BP

Share

Inför Herr: Team TG – BP

Efter den sköna 4-0-segern i toppmötet mot IFK Haninge förra helgen gäller det för BP att hitta samma inställning och koncentration när Team TG står för motståndet på söndag. Det ...

Efter den sköna 4-0-segern i toppmötet mot IFK Haninge förra helgen gäller det för BP att hitta samma inställning och koncentration när Team TG står för motståndet på söndag. Det blir en klurig uppgift för BP att lösa uppe i Umeå mot ett desperat Team TG som behöver poäng för att hålla sig kvar i Ettan Norra. Avspark kl. 16:00 på söndag.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Det var en ack så viktig seger BP tog förra helgen i toppmötet mot IFK Haninge. BP gjorde helt klart en av sina bättre matcher denna säsong och vann rättvist med hela 4-0 efter mål från Omar Faraj, Albin Linnér och Oskar Fallenius x2.

– Det var bara energin vi hade, vi kom ju från en förlust mot Täby FK så vi var extra taggade då det var mycket på spel och alla steppade upp, säger Jesper Ceesay om vad det var som klickade mot just Haninge.

BP har nu skaffat sig ett litet andrum i tabellen då avståndet till närmast jagande lag i form av Sollentuna FK just nu är två poäng. Men även IF Sylvia och IFK Haninge är med i kampen endast tre poäng efter BP. Herrarna har alltså fortsatt väldigt lite utrymme för misstag när man nu ger sig upp till Umeå för ett möte med Team TG FF. Senast lagen möttes slutade det 3-3 i en svängig match på Grimsta. I den matchen vände BP ett 0-2-underläge till 3-2 men förlorade två poäng när Team TG kvitterade med matchens sista spark.

– Vi kommer att ha väldigt mycket boll som senast, vi måste då komma till mycket chanser och etablera spelet. Men vi måste se till att inte bli kontrade mot och att vi gör mål på våra chanser, säger Jesper Ceesay om vad han förväntar sig för matchbild och vad som då kommer krävas för att vinna på söndag.

Motståndarna: Team TG FF
”TG” i lagets namn står för ThorenGruppen och klubben grundades 2014. 2015 hoppade man in i Division 2 Norrland när man tog över Tegs SK FF:s verksamhet. Sedan säsongen 2016 har man spelat i Ettan Norra där det förra året blev en 12:e plats i tabellen. Laget befinner sig på en 14:e plats vilket i nuläget skulle innebära nedflyttning. Fem poäng har man upp till Örebro Syrianska som ligger på kvalplats. Tränare för laget är André Ghanbari. TG:s bästa målskytt är Victor Kamf som hittat nätet 14 gånger i år.

Team TG FF – BP
Söndag 15 november
Kl. 16:00
Umeå Energi Arena
Se matchen live på Sportexpressen Play.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
13 mål: Oskar Fallenius
5 mål: Ali Suljic
Philip Haglund
4 mål: Simon Helg
Albin Linnér
Omar Faraj
3 mål: Oskar Nordlund
Alexander Nilsson
Jesper Arvidsson
2 mål: Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson