Inför herr: Täby FK – BP

Inför herr: Täby FK – BP

Share

Inför herr: Täby FK – BP

Nu blir det allvar på riktigt. På lördag kl. 14.00 inleder BP höstsäsongen av Ettan Norra på Tibblevallen mot Täby FK. En tredjedel av säsongen är snart spelad och BP ligger på en ...

Nu blir det allvar på riktigt. På lördag kl. 14.00 inleder BP höstsäsongen av Ettan Norra på Tibblevallen mot Täby FK. En tredjedel av säsongen är snart spelad och BP ligger på en stabil tredjeplats i kampen om serieavancemang. Under sommaren har man även förstärkt truppen med värvningen av Alexander Fioretos.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

I en säsongsinledning kantad av skador fick BP:s herrar ett välbehövligt sommarlov efter 1-0-segern mot Gefle i slutet av juli. Truppen fick möjlighet att återhämta sig men klubbledningen fick även möjlighet att söka förstärkningar utifrån. In plockades Alexander Fioretos som senast representerade Linköping City i Ettan Södra där han gjorde två mål på nio matcher. Tanken är att Fioretos ska fylla luckan som skapades när Alexander Seger olyckligt skadade korsbandet mot Sollentuna. Dessutom har återvändande Philip Haglund kommit igång och börjat träna med laget efter en längre period av rehab.

BP ligger just på en tredjeplats i tabellen, tre poäng efter Vasalund och fem poäng bakom serieledaren IF Sylvia. BP har hittills bara förlorat en match i år men om man ska tillbaka till Superettan måste man få igång målskyttet. Visserligen har defensiven var otroligt stark och man har radat upp 1-0-segrar, däremot om man ska avancera i tabellen måste laget bli effektivare. Förhoppningsvis har tränarduon Shaun Constable och Andreas Engelmark hittat lösningen på detta och det såg lovande ut när BP spelade en träningsmatch förra helgen mot FC Stockholm. BP hittade nätet fyra gånger i en match som man vann med 4-2. Målskyttarna i matchen var; Albin Linnér, Aron Sandén, Cameron Streete och Oskar Fallenius.

Motståndarna: Täby FK

Täby FK är en ung klubb som grundades 2012 när Täby IS och IFK Täby slogs ihop. 2019 vann man Div 2 Norra Svealand och avancerade därmed till Ettan Norra. Som nykomlingar har man haft en positiv start på säsongen och har plockat in elva poäng vilket innebär en elfte placering i tabellen. Tränare för laget är Daniel Erlandsson.

Ettan Norra: omgång 10

Täby FK – IF BP

Lördag 8/8 kl. 14.00

Tibblevallen (ingen publik)

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-taby-fk-if-brommapojkarna-wv5jab

BP intern skytteliga:

3 mål: Oskar Fallenius

2 mål: Christer Gustafsson

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson, Jesper Arvidsson, Albin Linnér