Inför Herr: Sandvikens IF – BP

Inför Herr: Sandvikens IF – BP

Share

Inför Herr: Sandvikens IF – BP

Efter förra helgens premiärvinst väntar herrlagets första bortmatch i Ettan Norra. På lördagen gästar man Sandvikens IF med avspark kl. 13:00. Text: Philip KämpeFoto: Henke Rås ...

Efter förra helgens premiärvinst väntar herrlagets första bortmatch i Ettan Norra. På lördagen gästar man Sandvikens IF med avspark kl. 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

I premiären av Ettan Norra förra helgen plockade BP in tre poäng när man slog IF Karlstad med 2-0. En match som BP dominerade men där man inte lyckades få in målen förrän i den andra halvleken. En känsla av lättnad svepte över Grimsta när lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson bombade in 1-0-målet. Därefter spelade BP av matchen effektivt och Marijan Cosic kunde även göra ett mycket vackert 2-0-mål.

BP har tilldelats en tuff inledning av säsongen där man kommer spela mot de flesta av lagen som på förhand är topptippade. Så efter att ha betat av ett starkt Karlstad ställs man nu mot ytterligare ett förmodat topplag i Sandvikens IF.

Motståndarna: Sandvikens IF
Sandvikens IF grundades år 1918 och herrlaget har spelat 21 säsonger i Allsvenskan. Hemmamatcherna spelas på klassiska Jernvallen som var värd för två matcher i VM 1958. Klubben spelar sedan 2017 i Ettan Norra. I årets premiär tog man en imponerande seger med 0-2 på bortaplan mot IF Sylvia där ett utav målen gjordes av BP-bekantingen Ahmed Bonnah. Med i truppen finns även Kevin Pacha som har flera ungdomsår i BP. Förra säsongen slutade Sandviken på 6:e plats och i mötet mellan Sandviken och BP på Jernvallen 2020 gick Sandviken segrande ur med 1-0. Sandviken har en ny tränare inför i år som är Martin Falk.

Ettan Norra: Omgång 2
Sandvikens IF – BP
10:e april
Kl. 13:00
Jernvallen (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
1 mål: Gustav Sandberg-Magnusson, Marijan Cosic

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
1 assist: Oscar Krusnell, Samuel Leach Holm