Inför Herr: Norrby IF – BP
Foto: Henke Råssmo

Inför Herr: Norrby IF – BP

Share

Inför Herr: Norrby IF – BP

Efter två raka förluster är BP nu redo att hitta tillbaka till vinnarspåret. Viktiga poäng står på spel i kampen om avancemang när laget tar sig an Norrby IF på bortaplan under lö ...

Efter två raka förluster är BP nu redo att hitta tillbaka till vinnarspåret. Viktiga poäng står på spel i kampen om avancemang när laget tar sig an Norrby IF på bortaplan under lördagen. Avspark kl. 13:00 på Borås Arena.

Fram till för två omgångar sedan hade BP radat upp tolv raka matcher utan att förlora. Därefter har det blivit två raka nederlag mot Östers IF (1-4) och Utsiktens BK (0-1). Om drömmen om en återkomst till Allsvenskan ska bli verklighet gäller det nu därför att BP hittar tillbaka till spelet som tidigare gav poäng när enbart fyra omgångar återstår. Avståndet ned till Östers IF är sex poäng inför denna omgång och där det alltså är totalt tolv poäng kvar att spela om.

BP kommer närmast från en hemmaförlust mot Utsiktens BK med 1-0 sedan Nsima Peter stött in en boll från nära håll i mitten av den andra halvleken. BP hade svårigheter att komma fram till klara målchanser i matchen, även om man lyckades skapa ett visst tryck mot motståndarmålet i slutskedet.

I slutet av juli när lagen möttes gjorde BP och framför allt Nikola Vasic livet surt för Norrby IF redan i den första halvleken. Mellan matchminut 18 och 28 hade BP gått ifrån till 3-0 och nämnda Vasic hade hunnit med att göra tre mål. Därefter fortsatte BP att ånga på framåt och 3-0 blev sedermera till 5-0 efter två mål av Marijan Cosic, detta innan Norrby IF sedan reducerade dubbelt fram till slutresultatet 5-2.

Oscar Krusnell missar lördagens match på grund av avstängning.

Motståndarna: Norrby IF
Efter att förra säsongen ha slutat på en fjärdeplats i Superettan och där man missade kvalplatsen till Allsvenskan på målskillnad, kan man lugnt konstatera att årets säsong har varit tyngre. Med 28 inspelade poäng på 26 omgångar parkerar laget på en 14:e plats i en oerhört jämn bottenstrid.

I den föregående omgången förlorade Norrby IF med 3-2 på bortaplan mot Västerås SK. Alexander Salo och Jaheem Burke stod för Boråslagets två mål i matchen. Formen i de senaste fem matcherna är två förluster, två oavgjorda och en vinst.

Två spelare som BP får hålla under uppsikt är Anton Wede och Nicklas Savolainen som svarat för åtta respektive sex mål i årets seriespel. Flest assist har Johan Brannefalk (5) stått för.

Motståndarnas huvudtränare, Mak Lind, är avstängd i matchen mot BP.

Norrby IF:s senaste startelva (3-4-3):
Cajtoft (mv)
Brannefalk – Lundgren – Savolainen
Salo – Osmanagic – Wede – Pekalski
Andersson – Eriksson – Burke

Superettan: Omgång 27
Norrby IF – BP
Lördag 15 oktober kl. 13:00
Borås Arena

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
10 mål: Oscar Pettersson
9 mål: Nikola Vasic, Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Robin Frej, Lucas Bergvall

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
9 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
5 assist: Oscar Krusnell
4 assist: Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall, Theo Bergvall