Inför Herr: BP – Västerås SK

Inför Herr: BP – Västerås SK

Share

Inför Herr: BP – Västerås SK

På lördag sätter äntligen Superettan igång när BP gästas av Västerås SK på Grimsta. Avspark är kl. 15:00 och biljetter kan köpas här. BP är tillbaka i Superettan och på lördag ...

På lördag sätter äntligen Superettan igång när BP gästas av Västerås SK på Grimsta. Avspark är kl. 15:00 och biljetter kan köpas här.

BP är tillbaka i Superettan och på lördag spelas premiären hemma på Grimsta. För motståndet står Västerås SK, ett lag BP tampats med flera gånger i Sveriges näst högsta serie. Senast lagen möttes var 2019, då tog lagen varsin 2-1-seger på bortaplan.

Försäsongen har varit stabil från herrlaget. Tre gånger har man ställts mot kommande seriemotstånd. Mot Halmstads BK i cupen blev det 1-1, vi besegrade IK Brage med 2-1 på bortaplan, också i cupen och sedan slog vi Örgryte IS med 3-1 i förra veckans genrep.

Amadeus Sögaard är också nöjd med den försäsong som BP haft:
– Bra tycker jag (om hur försäsongen varit), vi har byggt vidare på vårt egna spel, vi har svetsats samman lite mer och gått igenom detaljer som vi behövt rätta till, säger Amadeus Sögaard.

En längre videointervju kan du se med Amadeus på vår Youtube; ”BP Media”.

För alla ungdomar i BP gäller vid uppvisande av medlemskort fri entré till sektion A (ståplats) i mån om plats.

Publikinformation:
För alla som planerar att komma till Grimsta på lördag rekommenderar vi starkt att inte ta bilen till arenan. Pågående byggarbete längs Gulddragargränd gör att framkomligheten till Grimsta är mycket begränsad. Vi föreslår att leta parkering uppe vid Vällingby Centrum, Coop Vinsta eller Hässelby Gård, alla dessa ligger på ett gångavstånd på 10-15 minuter. För er som åker med Tunnelbana är Hässelby Gård och Vällingby de närmsta stationerna. Pågående byggarbete vid Johannelund gör att vi rekommenderar att inte hoppa av tåget där.

Motståndarna: Västerås SK
Västerås SK grundades år 1904 och har under sina flesta år spelat i Sveriges näst högsta serie. Totalt 40 säsonger har klubben spelat i Superettan (och tidigare motsvarigheter). Västerås SK har varit i Allsvenskan 4 säsonger där senast var år 1997. Tränare för laget är Kalle Karlsson. I truppen finns tidigare BP-spelarna; Dusan Jajic, Filip Tronét och Herman Magnusson där den sistnämnda är fostrad i BP.

Superettan: Omgång 1
BP – Västerås SK
Lördag 2:a april
Kl. 15:00
Grimsta IP
Köp biljetter här.
Se matchen live på Discovery+. Teckna abonnemang via denna länk så får klubben en kickback.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf