Inför Herr: BP – Utsiktens BK
Foto: Henke Råssmo

Inför Herr: BP – Utsiktens BK

Share

Inför Herr: BP – Utsiktens BK

BP har under söndagen chans till revansch på sig själva efter tisdagens bottennapp mot Östers IF. Utsiktens BK står för motståndet och avsparken sker kl. 13:00 hemma på Grimsta IP ...

BP har under söndagen chans till revansch på sig själva efter tisdagens bottennapp mot Östers IF. Utsiktens BK står för motståndet och avsparken sker kl. 13:00 hemma på Grimsta IP.

Vi närmar oss slutet av årets säsong med endast fem återstående omgångar att ta sig igenom. Serietvåan BP tar i den 26:e omgången av Superettan emot tolfteplacerade Utsiktens BK från Göteborg.

BP fick se sin tolv matcher långa förlustfria svit brytas i den senaste omgången när Östers IF segrade med 4-1 på Visma Arena i Växjö. 16-årige Lucas Bergvall var den som snyggade till slutsiffrorna något med sitt första seniormål som tillkom på tilläggstid och som assisterades av hans äldre broder Theo Bergvall. På hemmaplan är BP dock fortsatt seriens enda obesegrade lag med resultatraden tio vinster och två oavgjorda.

Tidigare i våras mötte BP och Utsiktens BK varandra på Bravida Arena i den andra serieomgången. BP hade då en tung dag på jobbet sedan Utsiktens BK gått ifrån till en tremålsledning i mitten av den andra halvleken. Oscar Pettersson och David Zlotnik satte därefter varsitt mål för BP, men utan att BP kom närmare än så.

Motståndarna: Utsiktens BK
Utsiktens BK är precis som BP nykomlingar i årets seriespel efter att ha vunnit Ettan Södra ifjol. Efter 25 omgångar har laget huvudet just ovanför ytan med endast en poäng ned till negativ kvalplats. De senaste fem omgångarna har inneburit fyra förluster och en vinst, vilket gör att de är seriens formsvagaste lag tillsammans med AFC Eskilstuna.

I den förra omgången förlorade laget med 2-0 hemma mot Västerås SK och är med detta uppe i tre raka förluster.

Poängbäst i motståndarlaget denna säsong är Karl Bohm (fem mål & fyra assist), samt Albin Skoglund (fyra mål & fem assist).

I Utsiktens BK finns en tidigare BP-spelare i form av mittbacken Wilhelm Nilsson som spelade i den rödsvarta tröjan mellan 11-17 års ålder.

Utsiktens BK:s senaste startelva (5-3-2):
Palmowski (mv)
Mohideen – Jonasson-Westermark – Brandt – Nilsson – Bohm
Milovanovic – Skoglund – Randjelovic
Hedlund – Quintero

Superettan: Omgång 26
BP – Utsiktens BK
Söndag 9 oktober kl. 13:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
10 mål: Oscar Pettersson
9 mål: Nikola Vasic, Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist, Gustav Sandberg Magnusson
3 mål: Richie Omorowa
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Robin Frej, Lucas Bergvall

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
9 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
5 assist: Oscar Krusnell
4 assist: Wilmer Odefalk, Nikola Vasic
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall, Theo Bergvall