Inför Herr: BP – Trelleborgs FF

Inför Herr: BP – Trelleborgs FF

Share

Inför Herr: BP – Trelleborgs FF

På onsdag börjar kvalet till Superettan med hemmamötet mot Trelleborgs FF. Efter att ha avslutat säsongen starkt med tre segrar i rad har BP fått en helgs vila inför den första dr ...

På onsdag börjar kvalet till Superettan med hemmamötet mot Trelleborgs FF. Efter att ha avslutat säsongen starkt med tre segrar i rad har BP fått en helgs vila inför den första drabbningen mot Trelleborg. Avspark är kl. 18:00.
– Helst en vinst här hemma men nollan är viktigast tycker jag, säger Omar Faraj inför första matchen på Grimsta.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

En lång och ovanlig säsong lider mot sitt slut för BP:s herrlag. Nu återstår endast två matcher, dock årets absolut viktigaste matcher. Kvalet till Superettan avgörs alltså i form av ett dubbelmöte som vid lika resultat avgörs på bortamål. Vid lika resultat och lika många bortamål blir det förlängning som avgör och därefter straffsparkar.

Att Trelleborg skulle stå för motståndet blev klart i lördags och direkt satte sig BP:s ledarteam ned för att studera motståndet.

– Andreas (Engelmark) har kollat på många matcher, jag har kollat på ett par matcher. Så vi känner att vi är väl förberedda. På lördagskvällen när vi fick reda på att vi skulle möta Trelleborg i kvalet så började vi jobba direkt, säger huvudtränare Shaun Constable.

Vad går ni in med för inställning till första mötet här på Grimsta?
I slutändan är det viktigaste att gå ut och vinna matcher, så det är inställningen helt enkelt. Sen såklart är fotboll oförutsägbart och vi kan inte spå framtiden men vi kommer att jobba för att nå vårt mål (att vinna matchen). Men annars att åka ner dit med ett kryss är inte ett problem och en 0-1-förlust är heller inte världens ände, säger Constable.

En av BP:s mest tongivande spelare under hösten har varit Omar Faraj som gjort viktiga mål mot både IFK Haninge och Vasalund.

– Jag känner att jag har utvecklats jättemycket (under hösten). Jag har blivit mer flexibel, jag kan gå både på djupet och täcka bättre än vad jag gjorde i början av säsongen. Jag har även blivit en bättre presspelare också tycker jag, säger anfallaren Omar Faraj.

Hur går tankarna inför kvalet mot Trelleborg?
Det känns bra just nu. Vi börjar hemma så vi behöver bara hålla nollan så får vi ta med oss det till bortamatchen och försöka lösa resten där. Helst en vinst här hemma men nollan är viktigast tycker jag, säger Faraj.

Matchen sparkar igång kl. 18:00 men tyvärr inför tomma läktare på Grimsta. Ingen publik kommer att släppas in. Däremot kan man se matchen live som vanligt på Sportexpressen Play.

BP – Trelleborgs FF
Onsdag 9/12
Kl. 18:00
Grimsta IP (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
16 mål: Oskar Fallenius
8 mål: Philip Haglund
6 mål: Ali Suljic
5 mål: Omar Faraj
4 mål: Simon Helg
Albin Linnér
Oskar Nordlund
Jesper Arvidsson
3 mål: Alexander Nilsson
Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson