Inför Herr: BP – Piteå IF

Inför Herr: BP – Piteå IF

Share

Inför Herr: BP – Piteå IF

Fem matcher hemma på Grimsta har inneburit fem segrar för BP. Tar man sjätte raka hemmasegern när Piteå IF gästar på söndagen? Avspark kl. 13:00. Text: Philip KämpeFoto: Erik B ...

Fem matcher hemma på Grimsta har inneburit fem segrar för BP. Tar man sjätte raka hemmasegern när Piteå IF gästar på söndagen? Avspark kl. 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

En tredjedel av säsongen har genomförts i Ettan Norra och BP har fortfarande inte förlorat en match. Därmed leder man också tabellen men avståndet till jagande lag är minimalt. Bland annat Sandvikens IF och Umeå FC flåsar BP i nacken så inget utrymme finns för att släppa på gasen.

På söndagen välkomnar herrlaget för första gången i år publik till Grimsta. Att vilja vinna framför våra supportrar är förhoppningsvis en extra morot för spelarna när man också har en segersvit att försvara på Grimsta. Fem matcher på Grimsta har spelats i år vilket resulterat i fem segrar till BP och en målskillnad på 19-1.

BP kommer dock att sakna en utav lagets bästa målskyttar i Omar Faraj som är avstängd pga. gula kort. Seriens andra skytteligaledare är dock såklart med i Marijan Cosic som likt Omar gjort 8 mål denna säsongen.

Dessutom välkomnar vi tillbaka till Grimsta ”Modou” Mbye som inför i år lämnade BP för Piteå IF.

Motståndarna: Piteå IF FF
Föreningen Piteå IF grundades år 1918. Herrsektionens bästa resultat var när man kom sist i Sveriges dåvarande näst högsta serie Division 1 år 1998. Klubben är nykomlingar i årets Ettan Norra efter att man 2020 vunnit Division 2 Norrland. Årets säsong har inletts godkänt där man ligger på en 13:e plats men där man spelat två matcher mindre än alla andra lag i serien till följd av inställda matcher pga. covid. I lagets senaste match förlorade man dock med 3-1 mot IF Karlstad. Tränare för laget är Joakim Vikström.

Ettan Norra: Omgång 11
BP – Piteå IF FF
13:e juni
Kl. 13:00
Grimsta IP. Biljetter här.
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
8 mål: Marijan Cosic, Omar Faraj
3 mål: Monir Jelassi, Gustav Sandberg-Magnusson
1 mål: Ali Suljic, Simon Helg, Jardell Kanga, Samuel Leach Holm

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
6 assist: Oscar Krusnell
5 assist: Marijan Cosic
4 assist: Samuel Leach Holm
1 assist: David Zlotnik, Simon Helg, Monir Jelassi, Christer Gustafsson, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Jardell Kanga