Inför Herr: BP – Örebro Syrianska

Inför Herr: BP – Örebro Syrianska

Share

Inför Herr: BP – Örebro Syrianska

Det är hemmamatch för BP fast på bortaplan. Renoveringen av Grimsta IP gör att BP tvingas ta emot Örebro Syrianska på Hammarby IP på lördagen. Avspark 13:00. Text: Philip Kämpe ...

Det är hemmamatch för BP fast på bortaplan. Renoveringen av Grimsta IP gör att BP tvingas ta emot Örebro Syrianska på Hammarby IP på lördagen. Avspark 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Det är ett BP som har skapat sig en lucka på fyra poäng i toppen av tabellen när säsongen närmar sig halvvägs. Segern med 2-0 förra helgen mot Piteå samtidigt som toppkonkurrenten Sandvikens IF tappade poäng har gett BP luckan. Dessutom har Umeå FC äntrat toppstriden och de ligger på delad andraplats med Sandviken.

Efter BP:s senaste match i Ettan har man även hunnit med en match i Svenska Cupen. I onsdags gästade man Tyresö FF och det slutade med en stabil 6-0-seger. I matchen gjorde bland annat Omar Faraj två mål, Omar som var avstängd senast mot Piteå är tillgänglig för spel igen.

Matchen spelas på Hammarby IP där BP redan spelat i år när man mötte HTFF. Då vann BP med 3-1. Detta är dessutom inte första gången BP spelar en hemmamatch på Hammarby IP. 2019 när man var i Superettan spelade man en hemmamatch mot Norrby, då blev det också en 3-1-seger för BP.

Motståndarna: Örebro Syrianska IF
Klubben bildades 1977 och blev då den första syrianska fotbollsföreningen i Sverige, endast ett par månader äldre än sin broderförening Syrianska FC från Södertälje. Förra året var man nykomlingar i Ettan Norra och slutade på en 12:e plats i klubbens debutsäsong i Sveriges tredje högsta serie. Årets säsong har laget inlett mycket starkt och ligger 6:a i tabellen. I senaste omgången förlorade man dock hemma mot Umeå FC med 1-2.

Ettan Norra: Omgång 12
BP – Örebro Syrianska IF
19:e juni
Kl. 13:00
Hammarby IP
Biljetter: Endast årskortsinnehavare, måste föranmäla till oscar.theren@bpfotboll.se
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
8 mål: Marijan Cosic, Omar Faraj
3 mål: Monir Jelassi, Gustav Sandberg-Magnusson
2 mål: Jardell Kanga
1 mål: Ali Suljic, Simon Helg, Samuel Leach Holm, Oscar Krusnell

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
6 assist: Oscar Krusnell
5 assist: Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 assist: Monir Jelassi
1 assist: David Zlotnik, Simon Helg, Christer Gustafsson, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Jardell Kanga