Inför Herr: BP – Norrby IF
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: BP – Norrby IF

Share

Inför Herr: BP – Norrby IF

Under söndagen får BP besök från Borås och närmare bestämt Norrby IF som gästar Grimsta IP för match i Superettan. Avspark kl. 13:00. BP fick i tisdags med sig ett oavgjort res ...

Under söndagen får BP besök från Borås och närmare bestämt Norrby IF som gästar Grimsta IP för match i Superettan. Avspark kl. 13:00.

BP fick i tisdags med sig ett oavgjort resultat mot Örgryte IS i den senaste matchen i Superettan. Matchen slutade 1-1 efter att BP kommit tillbaka från ett underläge sedan Philip Hellquist hittat nätmaskorna i den 72:a minuten frampassad av Oscar Pettersson.

På hemmaplan har BP hittills varit ett av seriens bästa lag. Man har ännu inte förlorat någon match och har totalt tagit 17 av maximalt 21 poäng. Ett facit som vi naturligtvis hoppas att man vill bygga vidare på under söndagen.

Senast BP och Norrby IF ställdes emot varandra var säsongen 2019 i Superettan. BP vann då hemmamötet med 3-1, men förlorade på bortaplan med 2-0.

Motståndarna: Norrby IF
Norrby IF grundades år 1927 och är hemmahörande i Borås. Klubben har totalt en säsong i Allsvenskan i bagaget, även om det var så långt bakåt i tiden som 1956. Laget tränas för tillfället av Mak Lind.

I årets tabell placerar sig Norrby IF på en elfte plats med 18 inspelade poäng. Närmast kommer de ifrån ett oavgjort (1-1) resultat mot Jönköpings Södra i en match där båda lagen gjorde varsitt mål i matchens slutskede. Bästa målskytt för Norrby IF under säsongen är Anton Wede som står noterad för fyra mål.

Superettan: Omgång 15
BP – Norrby IF
Söndag 24 juli kl. 13:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

  • Matchbiljett köper du enklast på följande sida: https://bp.ebiljett.nu
  • Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
7 mål: Oscar Pettersson
5 mål: Nikola Vasic
4 mål: Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 mål: Rodin Deprem, Philip Hellquist
1 mål: David Zlotnik, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
6 assist: Samuel Leach Holm
5 assist: Oscar Pettersson
2 assist: Wilmer Odefalk, Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Oscar Krusnell
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Nikola Vasic, Marijan Cosic