Inför Herr: BP – IFK Haninge

Inför Herr: BP – IFK Haninge

Share

Inför Herr: BP – IFK Haninge

På hemmaplan denna säsong har det blivit två stycken 2-0-segrar i de två inledande matcherna. Blir det en tredje när IFK Haninge gästar Grimsta på söndag? Avspark kl. 16:00. Te ...

På hemmaplan denna säsong har det blivit två stycken 2-0-segrar i de två inledande matcherna. Blir det en tredje när IFK Haninge gästar Grimsta på söndag? Avspark kl. 16:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Efter förra helgens bittra 0-0-match mot Sollentuna FK tar BP nya tag mot en trepoängare på söndag. BP får då besök av IFK Haninge från söderort. Lagen möttes tidigt under årets försäsong så inga större slutsatser kan tas ifrån den matchen men BP vann i alla fall med 1-0 efter mål av Marijan Cosic. En lite intressant fakta är att Haninge under vintern värvade in Marijans storebror, Kristijan, till laget så en brödrakamp väntar.

BP spelade återigen en träningsmatch under veckan, denna gång mot Täby FK. BP vann matchen med 5-1 efter mål av Teo Grönborg x2, Lovette Felicia, Jardell Kanga och Nils Wallenberg.

Motståndarna: IFK Haninge
IFK Haninge är en ung förening som bildades 2004 och ligger söder om Stockholm. En koppling mellan IFK Haninge och BP var att Haninge var klubben Joel Asoro tillhörde innan han kom till BP för att därefter resa ut i Europa. Dessutom var IFK Haninge laget som Marijan Cosic tillhörde innan han plockades in till BP i vintras. Som nykomlingar förra året i Ettan imponerade man och slutade till slut på en 4:e plats. Tränare för laget är Tino Katsoulakis. Haninge har plockat sex poäng i de fyra första omgångarna. Senast förlorade man mot Umeå FC med 1-0 på bortaplan.

Ettan Norra: Omgång 5
BP – IFK Haninge
2:a maj
Kl. 16:00
Grimsta IP (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
3 mål: Marijan Cosic
1 mål: Gustav Sandberg-Magnusson

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
1 assist: Oscar Krusnell, Samuel Leach Holm, David Zlotnik