Inför Herr: BP – Hudiksvalls FF

Inför Herr: BP – Hudiksvalls FF

Share

Inför Herr: BP – Hudiksvalls FF

Herrarna är tillbaka på Grimsta och tar på lördagen emot den formstarka nykomlingen Hudiksvalls FF. Matchstart kl. 17:30. Text: Philip KämpeFoto: Thomas Sedin (Sedin Bild) S ...

Herrarna är tillbaka på Grimsta och tar på lördagen emot den formstarka nykomlingen Hudiksvalls FF. Matchstart kl. 17:30.

Text: Philip Kämpe
Foto: Thomas Sedin (Sedin Bild)

Senast räddade BP en poäng mot Dalkurd med matchens sista spark. En poäng som kan visa sig viktig när serien närmar sig sitt slut i höst.

– Vi pratade efter att vi borde kanske haft med oss alla tre poäng och att vi har lite saker att slipa på efter matchen men ett kryss borta mot en toppkonkurrent är ok på förhand men vi ville ha alla tre poäng, säger BP:s Amadeus Sögaard om matchen mot Dalkurd.

Nu återvänder BP till Grimsta där man vunnit alla sina tre matcher hittills. 2-0 mot både IF Karlstad och Umeå FC och därefter en 4-1-seger mot IFK Haninge är BP:s facit på Grimsta.

– Vi känner att vi är starka på Grimsta och det är vår hemmaplan så det är väldigt positivt att vi har en bra och god känsla här hemma. Så självklart är det lite extra skönt att spela hemma på Grimsta, säger Amadeus.

Nu ställs man mot en formstark motståndare i Hudiksvalls FF som har tre raka segrar.

– Vi kommer möta ett bra lag som kommer jobba hårt i 95 minuter så det gäller att vi jobbar hårdare än dem och förlitar oss på vårt eget spel, säger Amadeus.

Motståndarna: Hudiksvalls FF
Föreningen grundades år 1931 då som Hudiksvalls ABK. År 2011 bytte klubben namn till Hudiksvalls Förenade Fotboll och inledde då ett samarbete med de närliggande klubbarna Strand, Näsviken, Hög, Bjuråker, Forsa, Enånger, Vismarå och Iggesund. Från ihopslaget 2011 har man legat stabilt i Division 2 tills att man förra säsongen vann Divison 2 Norra Svealand och avancerade till Ettan. Hudiksvalls inledde säsongen med tre raka förluster men har därefter tre segrar i följd mot Gefle IF, IF Karlstad och IFK Luleå. Laget tränas av huvudtränare Benny Dahlin.

Ettan Norra: Omgång 7
BP – Hudiksvalls FF
15:e maj
Kl. 17:30
Grimsta IP (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
4 mål: Marijan Cosic
3 mål: Omar Faraj
1 mål: Gustav Sandberg-Magnusson, Ali Suljic, Monir Jelassi

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
4 assist: Oscar Krusnell
2 assist: Samuel Leach Holm
1 assist: Marijan Cosic, David Zlotnik, Simon Helg