Inför Herr: BP – Dalkurd FF
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: BP – Dalkurd FF

Share

Inför Herr: BP – Dalkurd FF

Efter förlusten i den senaste omgången mot AFC Eskilstuna har nu BP en chans att direkt studsa tillbaka hemma på Grimsta IP. Dalkurd FF väntar på den andra planhalvan när domaren ...

Efter förlusten i den senaste omgången mot AFC Eskilstuna har nu BP en chans att direkt studsa tillbaka hemma på Grimsta IP. Dalkurd FF väntar på den andra planhalvan när domaren väl ska blåsa igång matchen. Avspark sker kl. 13:00.

BP åkte på sin fjärde förlust senast mot AFC Eskilstuna när man något snöpligt förlorade med 3-1 på bortaplan. Detta trots att BP var laget som skapade klart flest målchanser i matchen sett till den officiella statistiken, men fotboll handlar som bekant om att även se till att sätta bollen i mål och där var motståndarna uppenbarligen strået vassare.

I lördagens match ska bollen åter sättas i spel hemma på Grimsta där BP trivs som allra bäst. Faktum är att BP är det enda laget i Superettan som hittills är obesegrat på hemmaplan och där man totalt har fyra vinster samt två oavgjorda.

Både BP och Dalkurd avancerade ifrån Ettan Norra efter fjolårets säsong, vilket därmed även innebär att lördagens motståndare är det enda laget som BP delade serie med ifjol. Matcherna under 2021 slutade med seger (3-0) för BP på Grimsta och oavgjort (2-2) på Studenternas IP.

Under fredagen gjorde BP klart med Axel Wallenborg som återansluter på lån ifrån Djurgårdens IF. Han är dock inte spelklart till matchen mot Dalkurd, utan är först tillgänglig för spel i omgången därefter, detta då det svenska transferfönstret inte öppnar förrän den 15 juli.

Motståndarna: Dalkurd FF
Dalkurd grundades som förening under 2004, men klev in i seriespelet säsongen 2005. Laget gjorde sedan en snabb resa uppåt i seriesystemet och 2018 hade man lyckats ta sig hela vägen till Allsvenskan, vilket även är klubbens hittills enda säsong i den högsta serien i Sverige.

I den senaste omgången åkte Dalkurd på en uddamålsförlust med 1-0 mot Landskrona BoIS. Totalt har man samlat ihop elva poäng under de inledande tolv omgångarna och med det placerar man sig på en 13:e plats i tabellen. Lagets främsta målskytt är Arian Kabashi som har hittat nätmaskorna vid fem tillfällen hittills i serien.

BP-kopplingen i Dalkurd finner vi i mittfältaren Lukas Browning Lagerfeldt som spenderade sina ungdomsår i klubben innan han lämnade för ett utlandsäventyr i FC Twente.

Superettan: Omgång 13
BP – Dalkurd FF
Lördag 9 juli kl. 13:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

  • Matchbiljett köper du enklast på följande sida: https://bp.ebiljett.nu
  • Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
6 mål: Oscar Pettersson
5 mål: Nikola Vasic
3 mål: Marijan Cosic, Samuel Leach Holm
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: Philip Hellquist, David Zlotnik, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
5 assist: Samuel Leach Holm
3 assist: Oscar Pettersson
2 assist: Wilmer Odefalk, Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Oscar Krusnell, Philip Hellquist, Nikola Vasic, Marijan Cosic