Inför Herr: BP – AFC Eskilstuna
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: BP – AFC Eskilstuna

Share

Inför Herr: BP – AFC Eskilstuna

BP tar under måndagskvällen emot AFC Eskilstuna för spel i den 19:e omgången av Superettan. Avspark kl. 19:00 på Grimsta IP. Serietrean BP får besök av sjundeplacerade AFC Eski ...

BP tar under måndagskvällen emot AFC Eskilstuna för spel i den 19:e omgången av Superettan. Avspark kl. 19:00 på Grimsta IP.

Serietrean BP får besök av sjundeplacerade AFC Eskilstuna under måndagen när Superettan tar sig ytterligare en omgång närmare slutet. Matchen sparkar igång kl. 19:00 på Grimsta och där BP är fast beslutna om att bibehålla den goda hemmaformen som man haft under hela säsongen.

BP spelade sin senast match för en vecka sedan när man vann borta mot Västerås SK med uddamålet (1-0) efter att Gustav Sandberg Magnusson stått för ett eget konstnummer som ledde till mål i den första halvleken. BP visade upp ett stabilt försvarsspel och man lyckades trots rejäla försök från VSK att hålla nollan i matchen.

AFC Eskilstuna stod även som motståndare i omgång 12 denna säsong i en match som slutade med förlust för BP med 3-1 på bortaplan. BP hamnade då i ett tidigt underläge med 2-0 sedan man både haft lite otur och varit något slarviga bakåt. Framåt hade BP inte riktigt siktet inställt när man missade ett flertal chanser som man nog egentligen borde ha satt i mål. Wilmer Odefalk reducerade till 2-1 på nick i andra halvlek, detta innan AFC Eskilstuna sedan satte spiken i kistan på tilläggstid.

Noterbart är dessutom att Gustav Sandberg Magnusson i matchen mot AFC Eskilstuna har chansen att tangera sin pappa, Berndt Magnusson, som innehavare av rekordet över flest antal serie- och kvalmatcher i BP någonsin. Berndts rekord är på 271 matcher och Gustav är inför denna omgång uppe i 270 matcher.

Monir Jelassi som var åter tillbaka efter skada senast, drog dessvärre på sig sin tredje varning för säsongen och kommer av den anledning att vara avstängd nu mot AFC Eskilstuna.

Motståndarna: AFC Eskilstuna
AFC Eskilstuna grundades så sent som 2007, men har kunnat avancera i seriesystemet relativt snabbt genom att man bland annat har slagits samman med föreningar som funnits högre upp i seriesystemet. Laget har totalt två säsonger (2017 & 2019) i Allsvenskan och tränas för närvarande av Jawad Al Jebouri.

Senast förlorade motståndarna mot 2-0 på hemmaplan mot Jönköpings Södra IF. Det ska dock sägas att AFC Eskilstuna fick en man utvisad i slutet av den första halvleken vid ställning 0-0 och där de två målen i matchen sedan tillkom efter halvtidspausen.

Amar Muhsin som inför denna omgång var i delad skytteligaledning i Superettan med sina 12 mål för AFC Eskilstuna har nu även lämnat klubben för fortsatt spel i Helsingborgs IF.

I AFC Eskilstuna finns en spelare med BP-koppling i form av Victor Fors som gjorde fem matcher för BP under 2017. Han är dock avstängd i denna match då han blev utvisad i den senaste omgången. Därtill har motståndarnas assisterande tränare, Robert Åstedt, spenderas en tid i BP som ungdom.

Motståndarnas senaste startelva (4-4-2):
Wolters (mv)
Fors – Marques – Ekeroth – Mammar
Alsanati – Hudu – Rafael – Duah
Muhsin – Götesson

Superettan: Omgång 19
BP – AFC Eskilstuna
Måndag 15 augusti kl. 19:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

  • Matchbiljett köper du enklast på följande sida: https://bp.ebiljett.nu
  • Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
8 mål: Nikola Vasic, Oscar Pettersson
7 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm
3 mål: Philip Hellquist
2 mål: Rodin Deprem, Gustav Sandberg Magnusson
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
7 assist: Samuel Leach Holm, 
6 assist: Oscar Pettersson
4 assist: Oscar Krusnell
3 assist: Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Nikola Vasic, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist