Inför GAIS – BP: In i slutspurten av serien
BP har fått måljubla i Superettan vid 52 tillfällen hittills. Får laget kramas igen när Syrianska står på andra sidan? Foto Erik Bjernulf

Inför GAIS – BP: In i slutspurten av serien

Share

Inför GAIS – BP: In i slutspurten av serien

Fem omgångar återstår av Superettan 2017, för BP väntar tre matcher på bortaplan och två matcher hemma på Grimsta. Först ut: GAIS på Gamla Ullevi i Göteborg lördag 30 september 17. ...

Fem omgångar återstår av Superettan 2017, för BP väntar tre matcher på bortaplan och två matcher hemma på Grimsta. Först ut: GAIS på Gamla Ullevi i Göteborg lördag 30 september 17.00. 

BP kommer stärkta från seger mot Åtvidabergs FF hemma på Grimsta (3-1). Stor segerorganisatör då blev Jacob Ortmark med två mål, men det förlösande 2-1-målet tillskriver vi Gustav Sandberg Magnusson som tog vara på en retur efter hörna. Tabellmässigt innebär segern att BP, med 51 inspelade poäng, ligger på andra plats i tabellen, endast målskillnad avgör att Dalkurd ligger före i tabellen. Närmast efter BP finns Trelleborgs FF med 45 inspelade poäng.

I truppen ser vi inga nya avstängningar efter en period där mittbackarna Carl Starfelt och Erik Figueroa växlat mellan spel i backlinjen och plats på läktaren.

Motståndare
GAIS kommer senast från förlust mot IFK Värnamo på bortaplan (2-0), vilket ger en elfte plats i tabellen efter 25 spelade omgångar. Med 30 inspelade poäng har laget två poäng ner till Norrby IF som just nu ligger på den första av två negativa kvalplatser. Det är jämnt mellan lagen runt GAIS och det är flera lag som tampas om att säkra nytt kontrakt i Superettan.

GAIS är ett av två lag som snittar färre än ett gjort mål per match, tillsammans med Åtvidabergs FF. På 25 matcher har GAIS producerat 21 mål trots att anfallaren och BP-bekantningen Dardan Rexhepi finns i spelartruppen. När lagen möttes på Grimsta i juni vann BP med 3-2.

Matchinfo
GAIS – BP
Lördag 30 september 17.00
Gamla Ullevi
Fri entré
Matchen sänds via CMore.se

BP vill uppmana de supportrar som reser till Göteborg att vara ute i god tid och planera sin resa utifrån avspärrningarna som följer den demonstration som äger rum i centrala Göteborg och utanför Gamla Ullevi. Vi räknar med att polisväsendet säkerställer ett tryggt och säkert besök på Gamla Ullevi för alla åskådare. GAIS har publicerat bra information på sin hemsida.

BP-fans hänvisas till västra långsidan (motsatt sida vår klack) entré 4. Fri entré, biljett behövs ej. ektion C2 (entré 4) rekommenderas för ”aktiva” supportrar.