Inför Degerfors IF – BP: Viktigt möte på Stora Valla
Kapten GSM leder laget in i en ny vända av Svenska Cupen Foto: Erik Bjernulf

Inför Degerfors IF – BP: Viktigt möte på Stora Valla

Share

Inför Degerfors IF – BP: Viktigt möte på Stora Valla

BP har som uppgift att resa sig från bottennappet mot Falkenbergs FF när bussen avgår med destination Stora Valla i Degerfors. BP har goda minnen från Värmland men får se upp med e ...

BP har som uppgift att resa sig från bottennappet mot Falkenbergs FF när bussen avgår med destination Stora Valla i Degerfors. BP har goda minnen från Värmland men får se upp med ett starkt hemmalag. Avspark lördag 2 september 16.00.

I BP återvänder Viktor Gyökeres från avstängning, på skadefronten råder viss osäkerhet kring Johan Falkmar som stod över senast och Christopher Brandeborn som fick en tuff smäll över armen mot Falkenberg. Prognosen för Brandeborns arm är dock lovande. I BP saknas fortsatt målvakten Budimir Janosevic som har en skada i ena benet, även där är prognosen just nu oklar. Carl Starfelt blev utvisad mot Falkenberg och är avstängd mot Degerfors.

BP är trots förlusten senast fortfarande serieledare i Superettan.

Markus Gustafsson Foto: Erik Bjernulf

Motståndare:
Degerfors IF är en klassisk fotbollsklubb med namn som Ralf Edström, Gunnar Nordahl och BPs tränare Olof Mellberg som namn med stark koppling till den värmländska bruksorten och Degerfors IF. Degerfors har sex allsvenska medaljer, men har inte lyckats vinna SM-guld. Dock blev det guld i Svenska Cupen 1993 och spel i nu nedlagda Cupvinnarcupen året efter.

Storhetstiden ligger en bra bit bak i tiden och under 2010-talet har laget främst tillhört Superettan med en utflykt till Division Ett Norra som enda plump. Nu har dock laget stabiliserat sig som en stadig medlem av Superettan-familjen och har 2017 fortsatt häng på toppstriden med nio omgångar kvar.

Senast lagen möttes var på Grimsta i våras, BP vann med 1-0 efter att Markus Gustafsson gjort mål på straff med knappa kvarten kvar av matchen. BP och Degerfors möttes även i Svenska Cupens gruppspel i mars, då vann BP på Stora Vallas konstgräsplan med klara 4-1. Denna helg väntar dock spel på Stora Vallas ordinarie gräsplan.

Degerfors har Shpetim Hasani och Erik Lindell avstängda på grund av intjänade varningar under säsongen.

Matchinfo
Degerfors IF – BP
Lördag 2 september 16.00
Stora Valla

Förköp: degerfors.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se samt på storbildsskärm på Grimsta i samband med BP-Dagen.

Jacob Ortmark Foto: Erik Bjernulf