Inför Dam: BP- Sandvikens IF

Inför Dam: BP- Sandvikens IF

Share

Inför Dam: BP- Sandvikens IF

I slutet av denna märkliga säsong är det på lördag dags för BPs sista hemmamatch i Elitettan. Man spelar för att avsluta serien med några bra resultat och därmed befästa sin plats ...

I slutet av denna märkliga säsong är det på lördag dags för BPs sista hemmamatch i Elitettan. Man spelar för att avsluta serien med några bra resultat och därmed befästa sin plats i toppskiktet, och möter en motståndare som kämpar för att undvika nedflyttning.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Mathilda Lindström mot Hammarby)

BP har ju tappat lite mark på sistone bland annat efter den något galna 4-4-matchen borta mot Sandviken för några veckor sedan och är garanterat sugna på ett bra resultat inför den tyvärr fåtaliga Grimstapubliken. Vad säger du, Mathilda Lindström?
– Jo, vi är alla sugna på revansch från de senaste resultaten. Jag själv är frisk och hel och laddad!
Du var långtidsskadad när jag började skriva om laget 2017, men pratade i en intervju om ”tålamod, motivation och hårt arbete”. Det får man verkligen konstatera att du har visat och det gav ju comeback i BP så småningom och nu avslutas snart andra Elitettansäsongen där du gjort fyra mål, bland annat ett mot Sandviken.
– Ja, jag var över och studerade i USA och kom då igång igen med fotbollen. Efter skadan och återkomsten till BP förra hösten tycker jag att min utveckling har gått åt rätt håll.
Du har spelat så mycket som nitton matcher i årets serie, men i den hårda konkurrensen har det mestadels varit som inhoppare.
– Självklart vill jag spela så mycket som möjligt! Jag har känt mig i bra form när jag fått chansen, så förhoppningsvis kan det bli mer om jag fortsätter att visa framfötterna.
Du är fortfarande ung (född 1998) så du kan fortfarande sikta uppåt?
– Ja, målet är att fortsätta utvecklas så får vi vart det kan leda.
Hemsidan önskar förstås fortsatta framgångar för trotjänaren Mathilda som kom till BP redan 2014!

Det är fortfarande flera spelare borta på grund av skador och sjukdomar, men vi har glädjen att hälsa Mirjam Lindgren tillbaka i matchtruppen! Lindgren värvades inför säsongen från Morön, men drabbades av en skada i andra omgången och har saknats sedan dess.

Motståndarna
Gästrikeklubben Sandvikens IF bildades 1918. Damlaget spelade 2016 i Division 3 och har alltså gjort en imponerande klättring i seriesystemet. Förra året kom man tvåa efter Bollstanäs i Division 1 Norra Svealand men fick som bästa tvåa en plats i Elitettan efter flera klubbars avhopp. Med tre omgångar kvar ligger man på näst sista plats med fyra poäng upp till Älvsjö över strecket. Än en gång kan vi räkna med ett mycket motiverat rödvitt lag, som i förra omgången knep en poäng borta mot Kvarnsveden.

Det säljs fortfarande inga biljetter, men matchen går som vanligt att se i Expressens streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 5 Maja Wiklander, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Matilda Nildén, 9 Jennifer Sjösten, 12 Ebba Ronquist, 14 Mirjam Lindgren, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Mathilda Johansson Prakt 

Elitettan, match 24 (omgång 25)
BP – Sandvikens IF
Lördag 31 oktober kl 13.00
Grimsta IP, Vällingby (inga biljetter säljs)