Inför Dam: Borgeby FK – BP

Inför Dam: Borgeby FK – BP

Share

Inför Dam: Borgeby FK – BP

På lördag är det dags för BP att spela den uppskjutna matchen mot Skånelaget Borgeby FK. BP avslutade våren med tolv poäng på fem matcher och nu hoppas man förstås på en positiv s ...

På lördag är det dags för BP att spela den uppskjutna matchen mot Skånelaget Borgeby FK. BP avslutade våren med tolv poäng på fem matcher och nu hoppas man förstås på en positiv start på höstsäsongen.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Josephine Frigge & Mathilda Johansson Prakt)

I maj skulle tredje omgångens möte mellan Borgeby och BP ha spelats. På grund av Covid-smitta i hemmalaget blev den matchen uppskjuten. Nu efter tre veckors matchuppehåll är det dags för resan till sydvästra Skåne och därmed kommer BP ha klarat av halva säsongen. Det finns alltid en osäkerhet om lagets kapacitet efter ett uppehåll, men inte minst segern mot Morön på Zinkensdamm i början av juli ger gott hopp om ett bra resultat. Det skulle innebära ordentlig kontakt med tabelltoppen inför hösten.

I BPs matchtrupp hälsar vi Märta Säfström tillbaka efter skadan hon ådrog sig i matchen mot Jitex.

Motståndarna
Borgeby Fotbollsklubb kommer från Bjärred, ett par mil norr om Malmö. Klubben grundades 1983 och har bara dam- och flickfotboll på programmet. De senaste åren har man två gånger tagit steget upp i Elitettan. Förra sejouren var 2019 som slutade med nedflyttning. Årets säsong har varit jobbig med en nolla i segerkolumnen och endast tre inspelade poäng. BPs målvakt Josephine Frigge inledde sin karriär med spel i Borgeby.

Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. BP Media finns inte på plats i Skåne men rapportering sker via Twitter. Avspark klockan 12.00.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 3 Märta Säfström, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 13 Klara Andrup, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 25 Emma Lundh, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 3 (match 13)
Borgeby FK – BP
Lördag 31 juni kl 12.00
Borgeby IP, Bjärred